Sticky Fingers moet na zeven jaar uit Leuven verdwijnen door monsterboete

Sticky Fingers
Het Amerikaanse restaurant Sticky Fingers BBQ heeft zijn deuren in de Tiensestraat in Leuven gesloten. Een jammere zaak voor de eigenaars, maar een geschil met de deurwaarder bleek onoverkomelijk te zijn.

"Op 21 april hebben we onverwachts de deuren gesloten. De reden waarom is een nogal uitgebreid en nagelbijtend verhaal, maar het komt erop neer dat de overheid besliste dat we een monsterlijk bedrag moesten betalen als boete vanwege het te laat binnenbrengen van bepaalde documenten. Dit hebben we lang zitten aanvechten, sinds juli 2020. We konden op geen begrip rekenen. Nooit hebben we schulden gehad en alle belastingen en BTW werden braaf betaald de jaren ervoor en de jaren nadien", zegt het Sticky Fingers BBQ team. 

"Vanwege dit probleem werd er uiteindelijk gedreigd met een deurwaarder. Iets dat de advocaat van dienst beloofde tegen te houden. We hebben de zaak 7 jaar geleden opgestart in een klein pandje verder op de straat. We hebben er al die tijd onze ziel en passie ingestoken, ook al werd deze passie en ziel streng op proef gesteld vanaf de donkere datum 13 maart 2020 (toen corona begon, nvdr.). Het waren 2 harde jaren, op professioneel en persoonlijk gebied. Iets waar vele andere (horeca) mensen over kunnen meespreken. Het einde kwam in zicht en dan kwam het Covid Safe Ticket. Dat einde kwam in zicht en dan moest iemand oorlogje spelen. En terwijl dat volop bezig was, viel de deurwaarder onze grenzen binnen. Alles kwijt. We probeerden positief te blijven en een plan te bedenken om toch onze inboedel terug te kopen en verder te doen, maar dat is helaas niet zo gemakkelijk. Met spijt in ons gebroken hart moeten we dus afscheid nemen van Sticky Fingers", klinkt het. 

"We willen iedereen zo hard bedanken die ons al die jaren hebben bezocht en gesteund, en onze fantastische collega’s die we hebben leren kennen door de jaren heen. Nu, onze passie is te hoog om het hier bij te laten. Er komt nog een nieuw hoofdstuk aan. Tot die tijd gaan we nog een paar datums prikken wanneer we een aantal items zullen aanbieden als take-out. Meer over deze datums zeer binnenkort", zo besluit het team strijdvaardig.

Sticky Fingers

Lees meer over