Restaurant Indian Spice Hut aan Oude Markt failliet verklaard

Spice Hut

Restaurant Indian Spice Hut in de Krakenstraat in het centrum van Leuven zal niet meer openen. Het werd onlangs failliet verklaard op de Leuvense ondernemingsrechtbank.

De zaak, die in een zijstraat van de Oude Markt ligt, werd opgericht midden februari 2019. Aanvankelijk was het gevestigd op de Diestsesteenweg in Kessel-Lo. Al snel volgden vele lovende commentaren op verschillende sociale media en gespecialiseerde websites zoals Tripadvisor en Yelp kreeg dit restaurant, die een bvba was, grotendeels positieve feedback. Ze verhuisden begin januari 2021 hun zaak naar het centrum van Leuven.

De zaak was gespecialiseerd in typische Indische gerechten en drankjes. De zaakvoerders zijn afkomstig uit de culinaire hoofdstad van Indië, Kannur. Daar worden specerijen samen gekweekt met kokosnotenbomen, jackfruits, bananen en mango's... Dit alles was een wezenlijk onderdeel uit van hun rijke en diverse keuken. Of het nu ging om de vegetarische Sadhya is met 18 verschillende gerechten geserveerd op bananenblad, of de rijke kokos- en romige viscurry's of de vleescurry's met gelaagde porotta, ze hebben allemaal een unieke en onvergetelijke plaats in de Indiase culinaire keuken en hadden dat ook op nu menu. 

Het mocht helaas niet zijn daar onlangs hun faillissement werd uitgesproken.

Lees meer over