Nooit meer op zoek naar de tweede sok: Dual Socks ontwerpt kliksysteem om sokken samen te houden

studenten
Xander Olemans, Thomas Verhaert en Lucky Lenseclaes, drie laatstejaarsstudenten Lichamelijke opvoeding aan de lerarenopleiding UCLL Leuven, hebben een systeem ontworpen om sokken samen te houden.

"In het kader van ons eindwerk hebben wij een small business project opgestart waarbij we een uniek product op de markt hebben gebracht. Omdat we alle drie het probleem ervaarden, dat we na een wasbeurt steeds moesten zoeken naar twee sokken van éénzelfde paar vonden we dat het tijd was voor een oplossing", zeggen Xander Olemans, Thomas Verhaert en Lucky Lenseclaes.

Met hun onderneming Dual Socks hebben de studenten sokken met een kliksysteem ontworpen, waardoor er geen enkele sok meer verloren gaat in de was. "Je kan de twee sokken van eenzelfde paar aan elkaar klikken door middel van een drukknop, die bevestigd zit op beide sokken. Je doet dit voordat je ze in de was steekt en wanneer je ze uit de was haalt, hangen de sokken van eenzelfde paar nog steeds aan elkaar. Geen tijdverlies dus om de sokken van eenzelfde paar te zoeken in de wasmand." 

"We hebben een aanbod van drie verschillende kleuren (zwart, wit en grijs) in twee verschillende maten (maat M van 38-42 en maat L van 42-46). Omdat het voor ons ook belangrijk is om duurzaam te werk te gaan, hebben we ervoor gekozen om sokken te ontwikkelen die voor 76% uit bamboe bestaan, één van de snelt groeiende hernieuwbare grondstoffen ter wereld. Onze sokken zijn vier keer frisser in de zomer en vier keer warmer in de winter."

"Ook belangrijk is dat onze onderneming 5% van de opbrengst zal schenken aan Kom op tegen Kanker. Hierbij hopen we ons steentje bij te dragen in de strijd tegen kanker. De verkoop is tot nu toe reeds een groot succes gebleken, met veel positieve reacties van onze klanten. Wil je nog een paar Dual Socks bemachtigen, wees er dan snel bij want op = op!"

Meer info: https://dualsocks2023.jouwweb.be 

sokken