Nederlandse kinderboekwinkels reiken prijs uit in Leuven

JONGCD&V Leuven vraagt organisatie openbare studieruimtes
Kinderboekwinkels Nederland is een samenwerking van 22 gespecialiseerde Nederlandse kinderboekhandels en de Vlaamse kinderboekhandel De Kleine Johannes uit Leuven. Charlotte Dematons ontvangt de Kinderboekwinkelprijs 2021 voor haar prentenboek Alfabet.

Sinds 1993 kennen de Nederlandse kinderboekwinkels een prijs toe aan een boek dat door de jury’s van de grote kinderboekenprijzen (zoals de Woutertje Pieterse-prijs) ten onrechte is vergeten. In 2021 gaven ze de prijs aan Charlotte Dematons voor haar prentenboek Alfabet.  Alfabet werd in juni 2020 uitgegeven en was een instant succes met een verkoop van meer dan 140.000 exemplaren op een jaar tijd. En het boek blijft nog steeds lopen als een trein.

Charlotte Dematons kreeg de prijs op 19 november 2021 midden tijdens de coronasluiting van de Nederlandse boekhandels. Een fysieke uitreiking van de prijs was niet mogelijk. De Nederlandse kinderboekwinkels en hun Leuvense collega vonden in de eerste editie van het woord & boek stadsfestival Druk in Leuven een mooi kader om de prijs ook feestelijk uit te reiken aan Charlotte.

Lees meer over