Leuven Innovation Beer Festival op terrein Velodroom in Brusselsestraat

bier
Zaterdag 20 en zondag 21 mei strijkt Leuven Innovation Beerfestival (LIBF) neer op het terrein van de Velodroom in de Brusselsestraat in Leuven.

De festivalfocus ligt zoals steeds op innovatieve bieren uit binnen– en buitenland met dit jaar ook meer oog voor onze lokale brouwers. Bovendien proef je er in absolute primeur vier bieren recht uit het laboratorium van AB InBev. 

“Onze eigen brouwerij Hof ten Dormaal, en de andere Leuvense brouwerijen Adept, De Coureur en Braxatorium Parcensis zijn onlangs naar het Engelse Norwich getrokken om daar elk met een lokale brouwer een bier te brouwen”, vertelt initiatiefnemer Andre Janssens. “Zo brouwde Brouwerij De Coureur uit Kessel-Lo in samenwerking met Poppyland Brewery een witbier. Je proeft ze allemaal in primeur op het festival. Ook Het Brouwateljee, Brouwerij Craeywinckelhof en het nog onbekende Man & Brouw uit de regio zullen ons vervoegen.”

Nieuwe trends
“Naast al dit lokale geweld krijgen we ook dit jaar tal van internationale brouwers over de vloer zoals Rott.Brouwers (NL), Nova Runda uit Kroatië, Whiplash uit Ierland, Alefarm Brewing uit Denemarken en Hespebay en La Malpolon uit Frankrijk”, vertelt festivalverantwoordelijke Katia Warny. “Frankrijk is echt wel aan een opmars bezig in het bierlandschap. Eén van de opkomende trends waar we ook aandacht aan besteden is hybride bieren. Dat zijn bieren waar bijvoorbeeld druiven aan zijn toegevoegd. Het zorgt voor een mooie balans tussen bier en wijn, waardoor de nog twijfelende wijnliefhebber misschien wel over de streep wordt getrokken.”

Andere Belgische, innovatieve brouwerijen die present tekenen zijn: Felis, Uncharted Brew Co., Dok Brewing Company, Malcroys en Misery Beer Co.. Elke van deze brouwerijen zorgt voor minstens één primeur en sommigen brengen zelfs alleen nieuwe bieren mee. Ook de universiteit van Gent komt langs met enkele experimentele bieren.

Bij bier hoort ook iets om te eten, daarom zijn er de nodige hartige snacks en lekkere zuurdesem pizza, voorzien. Dit alles overgoten met een streepje achtergrondmuziek en heel veel sfeer maken van het LIBF een unieke bierbeleving.

Praktisch
​Zaterdag 20 mei: 14 tot 23 uur
​Zondag 21 mei: 12 tot 20 uur

Velodroom, Brusselsestraat Leuven

Lees meer over