JCI Leuven kiest nieuwe voorzitter

groepsfoto

Afgelopen weekend vonden er niet alleen politieke verkiezingen plaats, op vrijdag 7 juni 2024 verkoos JCI Leuven ook een nieuwe voorzitter en bestuursploeg die vanaf 1 augustus aan de slag gaan. 

JCI Leuven verkoos afgelopen vrijdag op haar algemene vergadering de nieuwe bestuursploeg voor het komende werkingsjaar. JCI staat voor Junior Chamber International en was in een vorige decennia gekend als de Jonge Ekonomische Kamer. Het is een internationale en ambitieuze vereniging voor jonge professionals en jonge ondernemers tussen de 18 en 40 jaar, met een honger naar kennis, een neus voor ambiance en een engagement voor hun maatschappij. 

“Onze afdeling kende een stevige groei het afgelopen jaar. Ondernemerschap is hot in VlaamsBrabant en dat merken we ook bij de organisatie van onze events, zoals de Business Nights en de JCI Award Vlaams-Brabantse jonge ondernemer, een awardshow waarbij de beste jonge ondernemer van Vlaams-Brabant en Brussel wordt gekozen. Een geslaagd jaar en ik kijk uit naar het volgende werkingsjaar”, zegt Jo Nijns, de huidige voorzitter van JCI Leuven. Dit jaar was Lowie Vercraeye van BRAUZZ de winnaar van de JCI Award Vlaams-Brabantse jonge ondernemer, die ook de JCI Award Vlaamse Jonge ondernemer heeft gewonnen. 

JCI Leuven kent een diversiteit aan profielen bij haar leden, van advocaten tot IT-consultants, van marketing consultants tot architecten, en verwelkomt eenieder die zich wil inzetten voor de pijlers van JCI: business, individu, internationalisme en gemeenschap. Deze pijlers tracht men in te vullen door o.a. het organiseren van trainingen en workshops, netwerkevenementen, afterworks, congressen en zoveel meer.

“Verheugd om met een sterk team het volgende werkingsjaar aan te vatten. We kijken ernaar uit om terug interessante vormingen te organiseren en young professionals op onze netwerkevenementen te kunnen verwelkomen. Vlaams-Brabanders mogen zich zeker bij ons melden indien ze interesse hebben in JCI en ze op zoek zijn naar een nieuw netwerk”, zegt Torben Gering, de nieuwe voorzitter van JCI Leuven.