Gault Millau deelt zijn punten en awards uit: Hop Gastrobar heeft de 'Bierkaart van het Jaar'

7 november 2022 | 19u28 | Gepost door annpeeters
Hop
Gault&Millau stelde maandag de twintigste editie van de Belgische Gids voor. Ook werden de felbegeerde awards uitgereikt. 

De anonieme inspecteurs van de gids bezochten een jaar lang de fijnste adressen van ons land, wat resulteerde in een gids met meer dan 1380 adressen, liefst 125 nieuwe adressen en 168 stijgers. Chef van het Jaar 2023 is Nick Bril van restaurant The Jane in Antwerpen. 

Hop Gastrobar uit Leuven wordt als thematische laureaat 'Bierkaart van het Jaar' bekroond. "Bierkaart van het jaar, voor die bekroning willen we Gault & Millau bedanken", zegt Bram Verbeken van Hop Gastrobar. "Elke lunch en elk diner voorzien we bijpassende bieren naast onze wijnen. In de voorbije jaren zijn er dan ook mooie samenwerkingen gegroeid met verschillende brouwers en importeurs. Deze selectie van ambachtelijke bieren kreeg vandaag een mooie erkenning. We blijven vernieuwen en zoeken naar de mooiste bieren voor onze lijst. Ook in 2023 staan er al wat bier en foodpairingevents gepland. Bedankt aan alle bierliefhebbers en brouwers voor de fijne momenten en bieren die we samen al mochten delen."

De beste restaurants in onze regio zijn volgens de smaakgids:

Couvert Couvert met 16,5/20

Arenberg met 15/20

Eed met 15/20

EssenCiel met 15/20

Het Land aan de Overkant met 14,5/20

Zappaz met 14,5/20

Atelier Noun in Bertem met 14,5/20

Spaans Dak met 14/20

Trente met 14/20

Taste met 14/20

d'Artagnan met 13,5/20 

Cum Laude met 13,5/20 (nieuw in de gids)

Rossi met 13,5/20

Zarza met 13,5/20

Baracca met 13/20

Barba met 13/20

Convento met 13/20

De Victorie 13/20

Dumon met 13/20

Guzzi met 13/20

Hop Gastrobar met 13/20

Kregen een 12/20: Le chameau s'en Fout, Tafelrond, Bistro Tribunaal 'Chez Yf', Bistro Mariette, Nulle PartAilleurs, Vers Namur.

Lees meer over