Game over voor Den Beiaard, op amper een dag van gezellig naar leeg

24 januari 2023 | 13u29 | Gepost door redactie
Den Beiaard

Het verhaal van Brasserie Den Beiaard op het Ladeuzeplein is geschreven. Uitbater David Nijs leverde dinsdagochtend de sleutel in en legt nu de focus op visrestaurant Coquille et Caviar op de Bondgenotenlaan en zijn politieke carrière.

Den Beiaard was aan zijn achtste jaar toe nu ongeveer acht jaar en de zaak draaide goed. Na een geschil met de eigenaar de Brouwerij Haacht, sloot de zaak opeens. De uitbater vroeg aan Brouwerij Haacht om enkele verbeteringen aan te brengen zoals de frigo’s die minder werkten. De hoge waarborg van 30.000 euro werd niet betaald omdat de vrees er was dat nadien er niets zou worden gedaan qua werken. Uiteindelijk werd het een juridische strijd en werd er een ontruimingsbevel door de rechter uitgeschreven. Dat meldt HLN.

Nijs zal zich vanaf nu zeker niet vervelen, hij heeft nog zijn visrestaurant Coquille & Caviar in de Bondgenotenlaan waar hij zijn culinaire kunsten kan etaleren. Het meeste personeel van Den Beiaard maakt mee de oversteek naar ginds. Voorts zal hij nog flink wat tijd en energie steken in zijn eigen politieke partij LEEF Leuven. De aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen in 2024 kan stilaan ingezet worden.

Lees meer over