Esprit in Leuven moet de deuren sluiten na faillissement

9 April 2024 | 12u23 | Gepost door redactie
Esprit

In ons land gaan vijftien winkels van de kledingketen Esprit dicht, in totaal verliezen 148 werknemers hun baan. Zij werden maandagavond ingelicht, en hebben meteen ook hun laatste loon gekregen. De tien winkels met zelfstandige uitbaters kunnen wel open blijven. Ook onze regio deelt in de klappen.

Esprit vroeg maandag het faillissement aan in ons land (Antwerpse rechtbank) en dit in het kader van een herstructurering, dat blijkt uit een melding van het moederbedrijf bij de beurs van Hongkong. Het faillissement werd vandaag uitgesproken.

In het Leuvense is de winkel in de Diestsestraat bij de slachtoffers, daar sluiten de deuren definitief. In Vlaanderen moeten nog zes andere winkels dicht, met name in Antwerpen, Brugge, Gent, Hasselt, Knokke en Wijnegem. In het Hageland blijft Esprit bestaan.

“De hoofdredenen volgens de verantwoordelijken zijn de hoge huurprijzen en de dalende koopkracht. Het is een zoveelste drama”, zegt Jan Forier van de vakbond BBTK. Volgens vakblad Fashion United zag de volledige groep in 2023 de omzet dalen met zestien procent, dat wil zeggen met zo’n 698 miljoen euro. 

Lees meer over