Deliveroo-koeriers stemmen voor hun favoriete restaurant in Leuven en belonen Le Pain Quotidien met een Riders' Award

Deliveroo-koeriers stemmen voor Le Pain Quotidien in Leuven

Deliveroo organiseert dit jaar opnieuw de Riders’ Awards. Hierbij kiezen koeriers hun favoriete restaurants in steden waar Deliveroo actief is. In totaal brachten meer dan 550 van de 3.250 koeriers in België hun stem uit voor de zaken waarmee ze het liefst samenwerken. Deliveroo reikt in het hele land 25 Rider’s Awards uit en in Leuven kwam Le Pain Quotidien als winnaar uit de bus.

Deliveroo werkt in België al meer dan zes jaar samen met duizenden koeriers en restauranthouders om dagelijks maaltijden te leveren aan klanten. Een goede samenwerking tussen de koerier en het restaurant zorgt voor een betere dienstverlening en een grotere klantentevredenheid. Vanuit deze synergie ontstond het idee om koeriers te ondervragen over hun favoriete restaurants op de plaatsen waar Deliveroo actief is. Een lijst van steden die bovendien de afgelopen zes jaar gestaag groeide.

“De Riders’ Awards zijn de ideale gelegenheid om de mooiste samenwerkingen die ons platform teweegbrengt te vieren. Deliveroo fungeert als ontmoetingsplaats en we zijn blij dat we de relatie tussen koerier en restauranthouder kunnen belichten. Het is dankzij hun professionalisme dat we de beste mogelijke bezorgservice kunnen bieden", wist Rodolphe Van Nuffel, woordvoerder van Deliveroo België.

Beloning voor beleefdheid en stiptheid

Koeriers werden eerst gevraagd om drie restaurants op te lijsten waarmee ze graag samenwerken en deze keuze te motiveren. Hieruit blijkt dat voor de koeriers, vriendelijk, glimlachend en gastvrij personeel en het respecteren van de bereidingstijd de belangrijkste criteria zijn. Een aangename wachtruimte, glaasje water of kleine versnapering krijgen of een klein praatje kunnen slaan met de baas of het personeel wordt ook erg op prijs gesteld.

Op basis van de restaurants die de koeriers voorstelden, selecteerde Deliveroo de zaken die het vaakst werden genoemd. In elke stad waar Deliveroo actief is kregen koeriers vervolgens de kans om te stemmen op het restaurant dat het meest een Riders’ Award verdiend.

Het Leuvense podium bestaat uit winnaar Le Pain Quotidien, tweede Hawaiian Poké bowl en Frituur De Ring

Vanuit Le Pain Quotidien weerd enthousiast gereageerd op de award: “Wij zijn aangenaam verrast door de waardering van de Deliveroo-koeriers. We werken zeer goed en begripvol samen met hen. Dat komt omdat zowel wijzelf als de koeriers heel goed beseffen dat iedere klant recht heeft op de best mogelijke service. Alleen in dat geval zal de klant blijven gebruik maken van de diensten van Deliveroo.”

Lees meer over