Brico schenkt ‘Klushelden’ van basisschool Pee & Nel 10.000 euro aan materiaal om hun gebouw een opknapbeurt te geven

pee en nel
Brico & BricoPlanit helpt Belgische scholen om hun gebouwen een opknapbeurt te geven. Ze selecteerden 20 scholen die materiaal en gereedschap mochten kiezen ter waarde van 10.000 euro. Pee & Nel was een van hen. 

‘Klushelden’ is een initiatief waarmee Brico & BricoPlanit wat wil doen aan het verval van de vele scholen in ons land. België is zo’n 4.000 kleuter- en lage scholen rijk. Die moeten samen tot 10.000 schoolgebouwen beheren. Ruim de helft daarvan is ouder dan 50 jaar en raakt stilaan in verval. Op subsidies voor renovaties is het vaak lang wachten. Brico & BricoPlanit ondersteunt met dit project duurzame initiatieven die de leefwereld van kinderen een stukje aangenamer maken. De doe-het-zelf specialist hielp de voorbije jaren al 32 scholen met vakkundig advies én een geldbedrag van €10.000 om te spenderen aan materiaal en gereedschap. Vorig jaar plaatste het een nieuwe oproep om ‘Klushelden’ aan het werk te zetten. Belgische kleuter- en basisscholen mochten zich weer kandidaat stellen. De aanvragen stroomden binnen: honderden scholen meldden zich. Intussen is het moment aangebroken waarop de 20 uitverkoren scholen één voor één aan de slag gaan.

Nieuwe moestuin, blotenvoetenpad en muziekwand voor basisschool Pee & Nel
De basisschool Pee & Nel in Leuven stak de handen al uit de mouwen met het geld. Ze legden een moestuin, blotenvoetenpad en muziekwand aan. Samen met Brico bouwden ze een splinternieuwe moestuin en een blotenvoetenpad om de kinderen voeling met natuur te laten ontwikkelen. Voor de kleine componistjes werd er ook een muziekwand gecreëerd.

 “De hulp van Brico was cruciaal voor ons”, zegt Annick Tricot, directeur in school Pee & Nel “Samen met de helpende handen van het oudercomité en leerkrachten hebben we onze kinderen een afvalstraat kunnen geven en een grote verwonderde glimlach op hun gezicht getoverd. Daar doen we het tenslotte voor.”  

muziekwand
moestuin

Lees meer over