22.092 openstaande vacatures in Leuven

poetsen
VDAB laat weten dat er in Leuven momenteel 22.092 openstaande vacatures zijn, dat is een stijging van 49,7 procent ten opzichte van vorig jaar.

De voorbije 12 maanden werden in Vlaams-Brabant 48.185 vacatures rechtstreeks aan VDAB gemeld in het Normaal Economisch Circuit zonder Uitzendopdrachten (NECzU, zonder vacatures van wervings- en selectiekantoren). Dat is 48,39% meer dan in de twaalf maanden daarvoor (Tabel 1). Het aantal vacatures over twaalf maanden blijft daarmee stijgen.

Leuven en Halle-Vilvoorde volgen deze positieve trend. Met 22.032 NECzU vacatures in de laatste 12 maanden toont Leuven een stijging van 49,7%. De stijging in Halle-Vilvoorde is iets minder uitgesproken met 26.153 vacatures of 47,3% meer ten opzichte van de twaalf maanden daarvoor. 

Openstaande vacatures

Afhankelijk van het arrondissement zien we een andere klemtoon. In Halle-Vilvoorde zoekt men naast schoonmakers bij mensen thuis nog veel magazijnmedewerkers en bewakingsagenten. In Leuven worden de schoonmakers bij mensen thuis gevolgd door de medewerkers in de fruitteelt en de verpleegkundigen. Het gaat hier steeds om openstaande NECzU-vacatures, rechtstreeks gemeld aan VDAB.   

 

Lees meer over