Nieuwe kunstgalerij Artipool plechtig geopend

Vlnr Nicko, Kaat Spelier en Michel Janssens
Nieuwe kunstgalerij Artipool in Kortenberg opende onlangs haar deuren met de tentoonstelling a Pool of Shapes. De vernissage lokte veel kunstliefhebbers en was met een flamboyante inleiding door Kurt Van Eeghem een groot succes. Kaat Spelier, kunstenares en oprichtster van Artipool kijkt terug op een geslaagd openingsweekend. 

Tijdens de tentoonstelling word je ondergedompeld in de wereld van SHAPES. Je ontdekt er het werk van drie beeldende kunstenaars: 

Kaat Spelier

Een lijn, een schaduw, een woord wordt omgezet in 3 dimensies met een fascinatie voor de relatie tussen de hardheid in tegenstelling tot het fragiele van porselein. 

Michel Janssens

Uit de spanning tussen materie en thema ontstaan sculpturale, sierlijke wezens waarin kracht en tederheid, welving en chaos tegenspelers blijven in een fascinerende confrontatie. 

Nicko

Elk werk is een avontuur van vorm, kleur en textuur dat evolueert in totale vrijheid. Het succesvol samenbrengen van tinten en nuances leiden naar geordende chaos.  

Spelier bezielt Artipool en ze beschrijft haar visie op SHAPES als volgt:

“Een kunstwerk in 3 dimensies heeft meer impact. Het komt feller binnen. Het ontroert. Het kleeft harder aan je huid. Het verrast vanuit elke invalshoek, met elke lichtinval. Shapes reflecteren. Weerkaatsen wat je voelt, relativeren ook. Zetten in perspectief. Voegen een dimensie toe. En connecteren. Zetten in beweging en doen stilstaan. Kunstenaars die deze meerwaarde kunnen bieden samenbrengen in een Pool van kunst. Zo kunnen ze elkaar verder versterken. Dat is mijn doel.”

De tentoonstelling loopt nog tot en met zondag 12 februari 2023 en is elke donderdag, vrijdag en zaterdag te bezoeken tussen 14 en 18 uur. 

Lees meer over