De Sutter Naturally wint prestigieuze prijs in Keulen

Winnaar prijs
De Sutter Naturally kaapte op de Spoga Horse-beurs in Keulen een Innovation Award weg met het product Infinity, een 100 procent recycleerbare paardenomheining. Hiermee krijgt het product van Belgische makelij de erkenning die het verdient. “Jarenlang onderzoek en ontwikkeling hebben geresulteerd in de duurzaamste en milieuvriendelijkste omheining op de markt”, zegt gedelegeerd bestuurder Jeffrey De Sutter.
De Sutter Naturally is een van de vijf laureaten op de Spoga Horse-beurs in het Duitse Keulen. “Van de zestig inzendingen koos een internationale jury de vijf meest innovatieve oplossingen op de markt. Infinity werd geselecteerd als een van de vijf winnaars van een Innovation Award voor het ‘meest innovatieve product’”, zegt gedelegeerd bestuurder Jeffrey De Sutter. Het Kampenhoutse bedrijf werkte voor de ontwikkeling ervan samen met een Belgisch fabrikant wat het product op en top Belgisch maakt. De grondstof voor Infinity is RECO: “Dit is gerecycleerd kunststofcomposiet. Het is de meest ecologische oplossing op de markt omdat ook het eindproduct kan worden gerecycleerd”, voegt De Sutter toe.

Palen met een geheugen

In twee palen van een Infinity-omheining zit de plastic inhoud van een PMD-zak van een jaar van één persoon: “Door in RECO te investeren, verminderen we dus de afvalberg. Bovendien is deze grondstof veilig voor mens en dier. Het schilfert en breekt niet en het hoeft niet te worden behandeld met chemische onderhoudsproducten”, aldus De Sutter. RECO-planken zijn bovendien licht elastisch. Bij een sterke zon kunnen ze verbuigen maar ze nemen snel hun originele vorm aan in tegenstelling tot houten planken. “RECO heeft dus een ‘geheugen’ waardoor de oorspronkelijke vorm weer wordt aangenomen. En bouwen er veilige en stijlvolle paardenweides mee”, zegt Jeffrey De Sutter.
Schaars hout

Infinity werd tevens ontwikkeld met het oog op de steeds meer schaarse ontginning van hout. “Hout is een eindig product omdat er wereldwijd steeds minder bos wordt gekapt, een goede zaak. Infinity – het woord zegt het zelf – is niet eindig omdat het kan worden gerecycleerd. Bovendien stijgt de prijs van hout aanzienlijk door de energiecrisis. Gerecycleerd kunststof wordt in de toekomst dus nog belangrijker dan nu”, legt De Sutter uit.

Duitse markt

De Sutter Naturally won in Duitsland niet alleen een prestigieuze award, het neemt nu ook zijn grootste klant voor de Duitse markt Zaunbau Berger in Ascheberg overDe bedrijven werken al sinds 2015 samen, nu komt het Duitse bedrijf dat net zoals De Sutter actief is in paardenomheiningen, in Belgische handen te liggen. “Het bedrijf is al jaren een trouwe klant. We sloten de overname af met een goed gevoel omdat het een onderneming is met dezelfde waarden dan de onze. In Duitsland is het een gerenommeerd bedrijf. Door de overname zijn we vanaf nu actiever dan ooit op de Duitse markt”, weet De Sutter.

De oorspronkelijke naam van het Duitse bedrijf wordt nog een tijdje behouden, gaandeweg krijgt het meer en meer een ‘De Sutter Naturally’-sausje. Aangezien de vestiging van Zaunau Berger eerder noordelijk in Duitsland ligt (in de provincie Noordrijn-Westfalen, red.), overweegt De Sutter Naturally ook een extra vestiging in zuid-Duitsland: “De plannen zijn al concreet, we zoeken mensen voor een extra filiaal in Beieren”, besluit de gedelegeerd bestuurder.
Jeffrey De Sutter
Jeffrey De Sutter.

Lees meer over