Amerikaans firma Huntsman sluit eind 2023 allicht filiaal in Everberg, 400 jobs op de helling

Huntsman

Tegen eind 2023 zou de vestiging van het Amerikaanse bedrijf Huntsman in Everberg sluiten; daar bestaan alleszins plannen omtrent maar dat staat nog niet vast. De activiteiten zouden vanaf dan herverdeeld worden over verschillende locaties, zowel in het binnen- als in het buitenland.

Het bedrijf, dat chemische producten verkoopt, moet maatregelen nemen door de economische crisis. Het stelt bijna 400 arbeidskrachten te werk. Een deel van die functies zou verdwijnen of veranderen van locatie.

“We ondervinden momenteel enorme last van de economische problemen zoals de historisch hoge inflatie. We moeten maatregelen nemen om de toekomst van het bedrijf veilig te stellen en dat in overleg met onze sociale partners”, wist Viviane Neyens, senior site manager bij Huntsman, gelegen op de Everslaan. “Er zouden onder andere functies verdwijnen en anderen verhuizen, dat zou dan bijvoorbeeld naar het buitenland zijn. Er zijn plannen om een bescheiden hoofdkantoor in Frankfurt te vestigen en verschillenden zullen vanaf eind 2023 in België thuiswerken.”

Over hoeveel jobs het juist gaat, is nog niet duidelijk. De onderzoeksafdeling zou wel in België blijven, maar daarvoor gaat het bedrijf op zoek naar een nieuwe, kleinere locatie.

“Ons onderzoek en ontwikkeling zou wel in het land blijven. We zijn eventueel op zoek naar een nieuwe plaats opgezet voor de noden van de toekomst en innovatie. Het is onze prioriteit om de komende weken te bepalen waar we heen gaan. De komende dagen houden we met onze sociale partners nog een informatie en consultatieronde daaromtrent om daarna een definitieve beslissing te nemen”, aldus Neyens.

Lees meer over