Tweede pakjesautomaat in Holsbeek is een feit

pakjes

Vanaf 23 mei is ook de tweede pakjesautomaat in Holsbeek in werking. De automaat staat aan de Sportschuur in Holsbeek-Dorp. "Onze eerste pakjesautomaat in Nieuwrode, naast de kerk, doet al goed zijn werk. Per maand gaan er meer dan 170 pakjes in en weer uit de automaat", klinkt het.

"De pakjesautomaat in Nieuwrode, naast de kerk, doet al goed zijn werk. Per maand gaan er meer dan 170 pakjes in en weer uit de automaat", zegt burgemeester Bram Van Baelen (Team Holsbeek).

Schepen van Economie, Ann Spaepen (Team Holsbeek): “Dankzij deze automaten kan elke Holsbekenaar 24uur per dag en 7 dagen op 7 pakjes ontvangen, verzenden én terugzenden. Je haalt je pakje af wanneer het jou uitkomt, bijvoorbeeld op weg van je werk. Ook lokale handelaars kunnen bestellingen van hun webshop naar hun klanten verzenden via de automaat. Bovendien weten we dat mensen het afhalen of verzenden van een pakje aan de automaat vaak combineren met een boodschap in de buurt of een stop bij de plaatselijke horeca. Een win-win-situatie voor iedereen dus.”  

Burgemeester Bram Van Baelen: “Met de twee pakjesautomaten in Nieuwrode en Holsbeek-Dorp en het postkantoor in Kortrijk-Dutsel hebben we een breed aanbod voor onze inwoners. Een bijkomend voordeel is dat de levering van pakjes gecentraliseerd wordt. Dat betekent dus minder bestelwagens die door onze straten rijden. Het aantal afgelegde kilometers van een pakje ligt het laagst bij deze levermethode.”  

Lees meer over