Pall Life Sciences Belgium schrapt meer dan 60 tijdelijke contracten : niet meer nodig na corona

De zoektocht naar personeel vorig jaar : nu geeft dit een bittere nasmaak

Het bedrijf Pall Life Sciences in Klein Overlaar opende vier jaar geleden een nieuw gebouw, in Hoegaarden. Er werd toen plaats gemaakt voor 270 werknemers. Pall groeide tot 650 mensen en zocht er nog 100 bij voor de site Hoegaarden: dus 750 in totaal. Die werden met een opmerkelijke campagne via infoborden gezocht.  Er werden dus 100 nieuwe werknemers gezocht vorig jaar, maar nu, na, corona blijkt er personeel te veel te zijn. Plots worden meer dan 60 tijdelijke contracten op straat gezet..

‘De beslissing om de interimcontracten niet te verlengen, is opvallend’, zegt Olivier Van den Eynde, vakbondsman bij ABVV.  Sinds oktober vorig jaar zijn er namelijk nog ruim 100 nieuwe mensen aangetrokken. “De nieuwe werkkrachten waren toen nodig in het kader van de coronapandemie. Nu die meer gaan liggen is, is het bestelde materiaal niet meer nodig.”

Lees verder onder de foto

Pall werknemers
Zo verliep de campagne vorig jaar: aftellen na de nodige gevonden werknemers

Werkzekerheid

Op een overleg tussen de directie en de vakbonden is dinsdag de beslissing aangekondigd. Omdat het om maandcontracten, via twee uitzendbedrijven, gaat, verloopt de uitstroom gefaseerd.  De vakbond wil enkele voorwaarden stellen voor de nakende beslissing. Zo vragen ze een waarderingspremie voor mensen die blijven, naar gelang de anciënniteit. Ten tweede willen ze een werkzekerheidsclausule afsluiten voor twee jaar, zodat mensen die nu kunnen blijven zeker zijn dat dit ook zo blijft de komende twee jaar. Tot slot vraagt ABVV een aanwervingspoule voor de interims aan te leggen. Op woensdag 1 juni staat een nieuwe vergadering gepland met de directie. (CH)

Lees meer over