Christine Celis stelt plannen voor bier uit door zorg voor moeder

Daytona, Juliette en Christine

Het was van oktober 2019 geleden dat Christine Celis, dochter van meesterbrouwer Pierre Celis, vader van het Hoegaards bier, nog naar Hoegaarden kon komen. Door de Covid-maatregelen kon ze meer dan twee jaar niet van Austin in Texas naar Hoegaarden overvliegen om moeder Juliette Vanlangendonck (90j) te bezoeken. Op korte tijd kwam Christine nu tweemaal naar Hoegaarden, samen met haar dochter Daytona.. Haar eerste zorg was een rustoord vinden voor haar moeder die niet meer alleen kan blijven wonen.

“Mijn moeder was in het ziekenhuis opgenomen en ik kon niemand bereiken vanuit Amerika. Vandaar dat ik dringend naar België moest. Het was al eerder gepland dat ze naar het rusthuis in Goetsenhoven zou gaan, maar een corona-uitbraak besliste er toen anders over. Nu kwam er een plaats vrij in Huize Nazareth in Goetsenhoven, trouwens het rusthuis waar mijn vader in 2011 overleed. We hopen haar uiteraard weldra naar het woonzorgcentrum in Hoegaarden te kunnen overbrengen”, aldus Christine, die noodgedwongen haar bierplannen in België moest uitstellen.

“Normaal ga ik als ik naar België kom altijd op brouwerijbezoeken, omdat er altijd vragen zijn over bier. Het is een feit dat we onze Celis White, Celis Grand Cru Tripel en een IPPA Tropical in België willen laten brouwen. Mijn vader liet indertijd zijn Celis White brouwen in Ertvelde, maar we zijn nog verschillende pistes aan het onderzoeken, o.a. via onze ingenieur die in België woont. Maar voorlopig heeft de zorg voor moeder voorrang”, aldus Christine.

“In Austin verloopt alles rimpelloos. Op 9 juli gaan we de vijfde verjaardag vieren van de opening van onze nieuwe Celis Brewery in Texas. Onze beergarden, met ruimte voor 400 mensen zit dikwijls vol. We hebben daarnaast ook een cafeetje en een podium voor optredens. De brouwerij doet het goed en mijn dochter Daytona ontwikkelt volop mee nieuwe bieren”, besluit Christine. (CH)

Lees meer over