Sint-Barbarakerk in Diest wordt succesvolle en sociale pop-up foodbar

22 februari 2022 | 09u00 | Gepost door redobra@telenet.be
Sint-Barbarakerk Diest
Van 25 februari tot 14 april 2022 kan je op gastronomische bedevaart naar Diest. Foodstudio Coeur De Boef! tovert de Sint-Barbarakerk in het centrum van Diest om tot een pop-up foodbar: Bar Bara.

De Stad Diest zet graag in op de hippe invulling van historische gebouwen en ondersteunt het nieuwe project Bar Bara financieel en logistiek. Daarnaast kende Streekproducten Vlaams-Brabant vzw in het kader van een Europees OKW-project ‘Straffe Gemeenten met Smaak’ subsidies toe aan de stad Diest, ter ondersteuning van de pop-up foodbar in de Guido Gezellestraat. De vele inschrijvingen tonen alvast het succes aan van de onderneming. Initiatiefnemer Coeur De Boef! breidde  het aantal openingsdagen al verschillende keren uit.

Lokale kwaliteitsproducten

In deze unieke setting kan je van woensdag tot en met zaterdag genieten van taco’s, bites en streetfood in combinatie met (natuur)wijnen en craft bier uit binnen- en buitenland. Op zondag worden er chefs en producenten uitgenodigd voor diverse food events. Lokale producten van topkwaliteit verwerken in heerlijke gerechten is de missie van Coeur De Boef. “We serveren ze met een verhaal vol beleving, maar deze keer op een unieke locatie”, aldus initiatiefnemer en chef Pieter Declercq.

“Door de succesformule van ons tweejaarlijks stadsfestival Re:lict ontstond de goesting om meer te doen met ons historisch erfgoed in combinatie met onze culinaire troeven en streekproducten”, zegt schepen van Toerisme Geert Cluckers (DDS). “Na het vertrek van de kruisheren werd het stil in de Sint-Barbarakerk, maar eind februari komt ze weer tot leven, dankzij jonge ondernemers en de steun van de provincie Vlaams-Brabant.”

Sint-Barbarakerk

De kerk torent al sinds de 17e eeuw boven de stad uit. De schuttersgilde richtte er een kapel op, gewijd aan patrones Sint-Barbara. Later bouwden de augustijnen er de huidige barokkerk. In 2014 werd de kerk eigendom van Sint-Annendael en sloot ze voorlopig haar deuren. Tot nu dus. "Diestenaren kunnen weer een stukje van het erfgoed (her)ontdekken. Het project is ook een toeristische troef. Het is de ideale manier om te tonen hoeveel lekkers er in de regio te proeven valt. We gebruiken topproducten, zoals Duroc De Riegel, Sironade van Stuckens en veel meer”, vertelt Pieter Declercq. 

Jongeren krijgen kansen 

De jongeren van Arktos vzw zullen aan de slag gaan in de zaal en de keuken. Zo doen ze ervaring op, ontdekken ze hun talenten en geven ze samen met het team van Coeur De Boef! het beste van zichzelf. Bar Bara speelt zo ook een sociaal-maatschappelijke rol en biedt jongeren nieuwe kansen. 

Programma 

Bar Bara opent de deuren vanaf 25 februari 2022. Op vrijdag en zaterdag kun je lunchen tussen 12 en 14 uur. Dineren kan woensdag tot zaterdag vanaf 17 uur. Ook tussen de shiften door zal de kerk open zijn voor hongerige en dorstige bezoekers. Op enkele zondagen zal er iets speciaals zijn, zoals een familiebrunch met BUTAN, NOOI en Stuckens (6 maart), een ontbijt met klassieke muziek (3 april) of een diner met Antidoot (27 maart).

Praktisch

Reservaties en meer info over Bar Bara vind je via www.coeurdeboef.be/bar-bara