Chef Stijn neemt afscheid van zijn restaurant Apart in Boutersem: "Jammer maar fysiek lukt het niet meer"

stijn

Stijn Van Lommel van restaurant Apart langs de Leuvensesteenweg in Boutersem deed zijn deuren definitief toe op 29 juni. “Het is met spijt in het hart maar fysiek lukt het mij niet meer en als ik niet het summum kan bieden aan mijn klanten stop ik er liever mee.”

De zaak gaat niet toe omdat ze niet rendeerde, integendeel. “We hadden veel vaste klanten en voor hen vind ik het ook heel spijtig. Ik begon de zaak 4,5 jaar geleden, eerder studeerde ik aan de koksschool in Koksijde maar daarna begon ik, na jaren in de horeca, een loopbaan in de IT-wereld, ik begon ook een zaak in PA en licht. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan en uiteindelijk keerde ik terug naar mijn eerste liefde en begon ik het restaurant in Boutersem.”

Die zaak rendeerde en klanten waren meer dan tevreden maar voor Stijn werd het fysiek te veel, hij smeet zich dan ook tijdens die jaren voor meer dan 100%. “Ik diende zelf ook op, ook al kookte ik ook, met veel plezier. In alles wat ik doe smijt ik mij voor meer dan 100%. Ik begon echt fysieke problemen te krijgen waardoor het telkens moeilijker werd om door te gaan. Natuurlijk neem je geen afscheid met plezier van je eigen baby. Ik nam nog extra personeel in dienst om de druk te doen afnemen maar dat was niet voldoende. Vandaar deze beslissing. Fijn is het niet maar het zorgt wel voor meer tijd voor mijn gezin, ook dat is fijn.”

Lees verder onder de foto.

Stijn
Met spijt in het hart neemt Stijn afscheid van zijn baby Appart

Gemengde gevoelens

Vandaag staat zijn restaurant te koop en dat is niet zonder gemengde gevoelens. “Ik ga de keuken en mijn klanten echt missen. Ik ga terug doen wat ik vroeger deed als hobby toen ik kookte, dat is mij storten in de IT-wereld. Ik ga ook tijd hebben voor mijn gezin en mijn sociale leven, dat was soms moeilijk tijdens mijn horeca-jaren. Als ik nog een  jaar of tien kan verder doen ben ik een gelukkig mens. Weet je, elk einde is een nieuw begin en dat telt ook he”, besluit Stijn. 

De zaak van Stijn staat nog altijd over te nemen of geïnteresseerden kunnen het ook huren. 

stijn
De chef keert terug naar de wereld van IT

Lees meer over