Firma Godts vraagt omgevingsvergunning aan langs populaire fiets- en wandelroute

22 februari 2022 | 08u49 | Gepost door annpeeters
kraaiberg
Karlien D.
De firma Godts wil langs de Kraaiberg haar hoofdkantoor en een bedrijfsgebouw van ongeveer 4000 vierkante meter bouwen. De buurtbewoners zijn bezorgd. 

De firma Godts, gespecialiseerd in grond- en afbraakwerken, deed bij de gemeente Bierbeek een aanvraag om de reeds bestaande zanggroeve uit te breiden met onder andere een nieuwe bureelruimte en een werk- en opslagplaats. Buurtbewoners maken zich zorgen.

"We willen graag iedereen die het aanbelangt informeren dat er nog tot en met 22 februari 2022, een openbaar onderzoek loopt voor een omgevingsvergunning van de firma Godts voor een perceel langs de Kraaiberg, tussen de Merenstraat en Herpendalstraat, in Bierbeek", zeggen de buurtbewoners.

"Dit perceel, samen met het nabijgelegen bosje, werd in 2019 gewijzigd van agrarisch gebied naar gemengd bedrijventerrein. Gezien de mogelijke impact op onder andere de mobiliteit, de site ligt buiten de tractorsluis van het researchpark en is een populaire fiets- en wandelroute, en het milieu, stof, lawaai, uitstoot, …, in de ruime omgeving, lijkt het ons belangrijk om deze informatie te delen. Er worden reeds 2 zandgroeves uitgebaat langs de Herpendalstraat en Merenstraat (Oud-Heverlee) door de firma en zij willen hier nu een hoofdkantoor en bedrijfsgebouw van +/- 4000m², een zandmengcentrale met bijhorende silo’s, tijdelijke opslagplaats voor grond, weegbrug en wasplaats voor voertuigen installeren op een perceel van +/- 2 ha. De vergunningsaanvraag inkijken kan via: https://omgevingsloketpubliek.omgeving.vlaanderen.be/.Als je bezwaren zou hebben, kan dat ook via diezelfde link ten laatste op 22 februari doorgegeven worden. Dat kan ook via een brief naar de gemeente."

plan
situeringsplan