Verkeerscirculatie wordt veiliger op parking site Witte Molen

18 maart 2022 | 07u20 | Gepost door redobra@telenet.be
Winkelsite Aarschot wordt veiliger
De hachelijke situatie aan en op de parking van de winkelsite Albert Heijn in Aarschot wordt aangepakt. In afwachting van een nieuw RUP worden al tijdelijke oplossingen uitgevoerd.

Menig klanten van de winkelsite van Albert Heijn aan de Witte Molen in Aarschot hebben al hachelijke momenten beleefd bij het in- of uitrijden van de parking. Helaas vielen daarbij ook al heel wat schadegevallen bij te betreuren. Maar hier komt weldra verandering in. 

"We wilden in 2019, als een van de eerste dossiers bij het aanvatten van de bestuursploeg, dit euvel aanpakken met een extra toegang langs de Herseltsesteenweg. Zo wilden we een aparte in- en uitrit voorzien. Maar helaas kregen we hiervoor geen groen licht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV)", zegt schepen van Omgeving Bert Van der Auwera (Open VLD). "We moesten de oplossing dus elders gaan zoeken. En die vonden we. We gaan een nieuw Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) in het leven roepen om de handelszone aan de overkant te vergroten."

Momenteel loopt er al een studie om dit RUP uit te werken. Met de vergroting van de site aan e overkant wil de stad niet alleen extra parkingplaatsen voorzien, maar ook de parking aan de Albert Heijnzijde ontlasten. "Een of eventueel meerdere van de druk bezochte winkels kunnen uitwijken naar de overkant, waardoor de parking enerzijds wordt ontlast en anderzijds voorzien van een betere in- en uitrit voor de wagens", zegt Van der Auwera.

Om niet te moeten wachten tot de goedkeuring en uitvoering van het nieuwe RUP, worden al  initiatieven ondernomen om de parking te ontlasten. "De ontwikkelaar heeft aan de overkant nog een perceel in eigendom liggen. Hiervoor gaven we zonet een tijdelijke vergunning om te gebruiken als parking. Ideaal voor de personeelsleden van de winkels. Als zij daar parkeren betekent dit al veel meer parkeermogelijkheden voor de klanten. We kunnen dan enkele van die plaatsen aan de inrit verwijderen om de in- en uitrit veel breder en veiliger te maken", besluit de schepen.