O’rizon, het woonproject van de toekomst in Aarschot

5 oktober 2022 | 10u41 | Gepost door redactie
Antonissen
Publi
Droom jij ervan om op een duurzame manier te gaan wonen in een groene omgeving? Dan is het ultramoderne woonproject O’rizon in Aarschot met 76 appartementen, die beantwoorden aan de strengste energienormen, misschien wel hét antwoord.

Antonissen Development Group is altijd al een voorloper geweest op vlak van innovatieve woonprojecten en heeft zichzelf met de lancering van O’rizon overtroffen. De komende jaren zal men in Aarschot, in de buurt van de Tiensestraat en de Nieuwstraat, bouwen aan een state-of-the-art woonproject van in totaal 76 appartementen die volledig gasloos en met een E-peil van 20 opgeleverd worden. Een vooruitstrevend voorbeeld van huisvesting met een opvallend groene insteek, want 30 procent - 2.400 vierkante meter - van de site wordt voorbehouden voor groene zones. “Met O’rizon spelen wij in op de stijgende vraag naar duurzame woonoplossingen”, benadrukt CEO Sven Potvin. “Bovendien zitten we op een van mooiste locaties van het Hageland: het hoogste punt van de site ligt zo’n zes meter hoger dan de Tiensestraat en zelfs dertien meter hoger dan de Nieuwstraat. Hierdoor kunnen de bewoners genieten van een bijzonder vergezicht en door te werken met een centrale hal waarrond de appartementen een plaats krijgen, verliezen we minder ruimte en genieten alle appartementen van uitzonderlijk veel lichtinval.”

 “We werken met geothermie, een speciale pomp die een constante warmte onttrekt uit de grond en zo enerzijds warm water levert aan het sanitair en anderzijds voor verkoeling zorgt bij hitte. Elke woonst beschikt over vloerverwarming en het gehele complex herbergt zo’n 910 m² groendaken. De mensen zullen dit dus vooral aan hun energiefactuur voelen, want de appartementen beantwoorden aan alle BEN-principes (bijna energieneutraal). Dat levert een mooi fiscaal voordeel op, want vijf jaar lang wordt het KI volledig terugbetaald”, klinkt het nog.

De 76 woonunits worden verdeeld over drie bouwvolumes met telkens zeven tot acht appartementen (met 1, 2 of 3 slaapkamers, terras, tuin of balkon) per verdieping. Daarnaast voorziet men 99 ondergrondse parkeerplaatsen, laadpalen, meer dan 250 ondergrondse fietsstalplaatsen en nog eens 24 boven de grond voor bezoekers en twee deelwagens.

Meer info over O’rizon kan je terugvinden via antonissen.com of via 03 808 43 84. De verkoopprijzen starten vanaf 283.500 euro.