Droom 'The Merican Dream' definitief over

19 januari 2023 | 14u20 | Gepost door redobra@telenet.be
The Merican Dream
Om zijn muzikale droom te verwezenlijken, opende Andy Vilters in de zomer van 2018 een pop-updiner - en evenementenbar in de Boogaardenstraat. Hij koppelde er meteen ook een eigen T-shirtlijn aan. Maar het verhaal liep niet goed af en werd nu ook failliet verklaard.

De zaak 'The Merican Dream', die al een hele poos leeg stond, is nu ook definitief voorbij. Het werd in zitting van de Leuvense rechtbank op 12 januari 2023 failliet verklaard.

De zaak werd in 2008 opgericht door Andy Vilters. De pop-up zaak werd opgericht om zijn muzikale droom te ondersteunen, zeg maar te financieren. Al een aantal jaar daarvoor maakte Andy en had daar toch wel succes mee. Hij wou zich verder verdiepen in de muziekwereld en begaf zich zelfs in de modewereld met een eigen kledinglijn, met onder meer T-shirts en baseballpetten. 

In zijn pand, tussen het oud-stadhuis en Ingelberts, opende hij daarom de pop-up 'The Merican Dream'. Het werd een Amerikaans geïnspireerd vegetarisch restaurant. Op zondag kon je er ook terecht voor een ontbijt met Amerikaanse pannenkoeken. Er werden ook Amerikaanse films gedraaid en je kon er ook genieten van live-muziek.

Maar met de uitspraak van de rechtbank komt er nu, hoewel de zaak al lang opgegeven was en leeg stond, een definitief einde aan The Merican Dream. Ondertussen blijft Andy wel actief op muzikaal gebied.

Lees meer over