Onderneemster Katrien Houtmeyers krijgt steun van lokale boegbeelden Reekmans (Dorpspartij) en Vandereyken (Tienen Vooruit)

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Burgemeester Peter Reekmans (Dorpspartij) van Glabbeek en gemeenteraadslid Bernard Vandereyken (Tienen Vooruit), boegbeelden van twee sterke lokale partijen in Oost-Brabant, steunen N-VA’ers Katrien Houtmeyers (5de plaats) en Theo Francken (lijsttrekker) bij de nakende federale verkiezingen.

Burgemeester van Glabbeek, Peter Reekmans, die tevens gewezen LDD-volksvertegenwoordiger is, en Bernard Vandereyken, gewezen schepen en huidig gemeenteraadslid van de Stad Tienen, kiezen vandaag bewust voor enkel een lokaal engagement in hun eigen gemeente. Daarom vinden zij het belangrijk dat vanuit onze regio sterke vrouwen en mannen in het parlement terechtkomen. En geven zij hun steun aan twee sterke N-VA’ers die kandidaat zijn voor het federaal parlement: burgemeester van Lubbeek Theo Francken (lijsttrekker) en onderneemster Katrien Houtmeyers (5de plaats).

Reekmans: “Meerwaarde voor Oost-Brabant”

“Als LDD’er steun ik uiteraard mijn partijvoorzitter Jean-Marie Dedecker die N-VA ondersteunt in West-Vlaanderen. En omdat ik in Vlaams-Brabant zelf geen kandidaat ben, vind ik het uitermate belangrijk dat de juiste mannen en vrouwen uit onze regio in het parlement terecht komen. Theo is een sterke collega-burgemeester die in Brussel als parlementslid en federaal staatssecretaris al ruimschoots bewees een meerwaarde voor onze regio te zijn en Katrien is een ondernemende vrouw die weet van aanpakken. Ik kies er bewust voor mijn gemeente te besturen als burgemeester van een lokale Dorpspartij zonder partijkleur en vermits N-VA in mijn gemeente vandaag lokaal totaal niets voorstelt durf ik wel kleur bekennen voor Theo en Katrien, twee sterke en bekwame N-VA’ers die kandidaat zijn voor onze regio. Ik kies niet voor een partij, maar wel voor twee mensen die een meerwaarde zijn voor Oost-Brabant.”

Vandereycken: “Straffe madam”

“Ik ken Katrien al langer, ze is niet alleen gepassionneerd als onderneemster, maar kan ook een goed evenwicht vinden tussen werk en gezin. We hebben mensen nodig met de voeten op de grond die ervoor willen werken. Katrien staat op een haalbare strijdplaats, daarom heeft zij net elke voorkeurstem nodig. Ik kies niet alleen voor een vriendin, maar vooral voor een straffe madam die iets in haar mars heeft. Het is opmerkelijk dat lokale partijen kleur bekennen voor nationale verkiezingen, maar we doen dit net om de juiste mensen in Brussel te krijgen.”

Burgemeester en gewezen LDD-volksvertegenwoordiger Peter Reekmans behaalde bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen met zijn lokale Dorpspartij een volstrekte meerderheid met maar liefst 12 van de 17 zetels in de gemeenteraad van Glabbeek. Hijzelf werd met een persoonlijke monsterscore één van de absolute stemmenkampioenen in Oost-Brabant. Gewezen schepen en huidig gemeenteraadslid van de Stad Tienen Bernard Vandereyken is medestichter van de lokale stadspartij Tienen Vooruit die bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen als nieuwe partij onmiddellijk 4 zetels behaalden in de gemeenteraad van Tienen.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans