‘On The Road’ in De Wijnpers

Op vrijdag 26 april en zaterdag 27 april tonen de leerlingen van het laatste jaar Toegepaste Beeldende Kunst van de provinciale school De Wijnpers hun eindwerken. Deze werden gebundeld in de tentoonstelling ‘On the road. Fast For(w)Art 12’ die te bezichtigen is in de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst De Lei in Leuven.

‘Het onbetwistbare hoogtepunt voor de zesdejaars ‘Toegepaste beeldende kunsten’ van de Wijnpers is zonder meer de tentoonstelling van hun kunstwerken. Meer dan een jaar hebben ze hier naar toe gewerkt. Er werd gebrainstormd rond het thema en gekozen voor ‘On the road’. Een startsein om inspiratie te zoeken in romans, films,  soundtracks  en poëzie. De leerlingen kozen ieder hun eigen beeldtaal en interviewden elk  een kunstenaar over de finesses van zijn artistiek werk’, zegt Karin Jiroflée, gedeputeerde voor onderwijs.

‘De voorgaande studiejaren zijn onze leerlingen geconfronteerd geweest met diverse kunstuitingen en hebben ze zich in de ateliers meerdere technieken eigen gemaakt. Met deze opdracht laten ze hun creativiteit de vrije loop. 32 leerlingen tonen hun persoonlijke interpretatie van het thema met animatiefilmpje, hedendaags patchwork, geïllustreerde kinderboekjes en installaties’, zegt directeur Lut Lambert.

 

Over de auteur

Leuven Actueel

Leuven Actueel