OHL voor eerst onderuit op eigen veld

Halfweg helft één kunnen de bezoekers de 0-1 scoren via een owngoal van Daeseleire. Nadien zette OHL alles op alles, maar kon het de eerste thuisnederlaag van het seizoen niet voorkomen. Hierdoor liggen de Leuvenaars normaal gezien uit de strijd voor het periodekampioenschap en de promotie.

De Kemphanen bezoekers begonnen het sterkst aan de match met kansen via Van Eenoo en De Ceulaer. OHL reageerde via Maertens en Casagolda. Aan de overkant knalde de Ceulaer van dichtbij over doel. Meteen daarop behoedde Gillekens zijn ploeg voor een achterstand, toen hij een kopbal van Heymans in hoekschop bokste. Kort daarna kwam uit deze corner de owngoal van Daeseleire voort.

Trainer Pearson greep in tijdens de pauze en bracht Dequevy voor Storm in. Dequevy tekende voor een kans, daarna was dat het geval voor Maertens en Persoons. Twintig minuten voor affluiten moest Gillekens gepast uitkomen en de ingevallen Peffer van de 0-2 houden. In de slotfase ging OHL over op powerplay, evenwel zonder resultaat.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer