OHL vindt versterking voor verdediging

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

OH Leuven is blij dat het Sascha Kotysch mag verwelkomen. Met Sascha voegt de club extra leiderscapaciteiten en voetballend vermogen toe aan de verdediging.

Sascha Kotysch werd in het jaar 2000 bij SV Gauersheim opgemerkt door de jeugdscouting van 1. FC Kaiserslautern. Zo vervolledigde hij zijn opleiding bij deze Duitse traditieclub.

Sascha schoof in het seizoen 2006-2007 door naar de reserven. Na de competitiestart mocht hij proeven van het echte werk bij het eerste elftal. Kotysch zat voor het eerst bij de selectie op 8 december 2006 en een week later maakte hij zijn debuut. De rest van het seizoen zou hij meespelen in de verdediging van Kaiserslautern en mee de 6de plaats in de wacht slepen.

Door zijn sterke prestaties schopte hij het dat seizoen tot Duits jeugdinternational. Zo kwam hij 5 keer uit voor de jeugdploegen van die Mannschaft en scoorde er 1 keer.

Jaargang 2008-2009 werd een seizoen met ups en downs, dat eindigde met blessureleed. Toen Kotysch het volgende seizoen opnieuw fit werd verklaard, draaide Kaiserslautern op volle toeren en pakte het de titel. Hierdoor was er geen reden om hem in te passen in het team dat zo succesvol was. Hij speelde zich bij de reserven in de kijker van de Belgische eersteklasser Sint-Truiden, dat hem maar wat graag naar Stayen haalde.

In Limburg ontpopte Kotysch zich in geen tijd tot een sterkhouder in de verdediging, die het niet altijd even makkelijk had. Eind september kwam hij na een korte aanpassingsperiode in het hart van de defensie terecht om er de seizoenen daarna niet meer te verdwijnen. Zo speelde hij 87 wedstrijden op het hoogste niveau voor de Kanaries en nog eens 70 wedstrijden in de Proximus League.

Met Sascha Kotysch voegt OH Leuven nu heel wat ervaring toe aan de kern.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans