OHL viert ‘titel’ in Play-off 3 met De Romeo’s

Kirsten Bosmans
10 maanden geleden
door Kirsten Bosmans

OHL blijft in 1B en dat is goed nieuws voor sportstad Leuven. De voormalige eersteklasser heeft weliswaar een teleurstellend seizoen achter de rug maar het belangrijkste is dat er weer gedroomd kan worden van het hoogste niveau. Een stad zoals Leuven verdient immers een club in 1A.

De Leuvenaars moesten er lang op wachten maar OHL blijft met zekerheid in 1B. Het behoud in de voormalige tweede klasse was al zeker na een ruime zege op het veld van Tubeke wat van de laatste thuiswedstrijd tegen SK Lommel een soort galamatch in de kelder van 1B maakte. Ook SK Lommel was al zeker van het behoud en dat was eraan te zien. Geen van beide ploegen legde boeiend voetbal op de mat. OHL won uiteindelijk met het kleinste verschil dankzij een ‘tiki-taka’-momentje. Verder was het vooral wachten op het optreden van De Romeo’s om het seizoen in schoonheid af te sluiten. Hoewel we geen wereldpartij te zien kregen, zat de sfeer goed. De symbolische titel in Play-off 3 werd uitgebreid gevierd. De Romeo’s hadden daar een aandeel in maar vooral de hernieuwde hoop op een mogelijk avontuur in 1A vervulde de voetbalharten met dromen.

Blijft de vraag: gaat OHL verder met wonderduo Vincent Euvrard en Frank Vercauteren? Als het aan OHL ligt wel maar Euvrard houdt zich voorlopig op de vlakte over zijn toekomst. Het doet me denken aan de reclame voor Whiskas uit 2003 met als slogan ‘Als het aan de kat lag, kocht ze Whiskas’. Helaas ligt het niet aan de kat. Dat gezegd zijnde moeten we vooral onthouden dat OHL een nieuw verhaal kan beginnen schrijven volgend seizoen, met of zonder het duo Euvrard/Vercauteren. Wie de rangen wel komt versterken, is Henk Mariman. Hij is sinds begin mei ‘academy manager’ bij OHL en kan heel wat adelbrieven uit binnen- en buitenland voorleggen. Mariman ziet alvast een gouden toekomst voor OHL en omschrijft de stappen die de club zette als ronduit “impressionant”. Of we volgend seizoen ook indrukwekkende prestaties te zien gaan krijgen, moeten we afwachten maar één ding is zeker: een dynamische stad als Leuven verdient een voetbalclub in eerste klasse. Misschien moet OHL zich vooral een DNA van winnaars aankweken. Of zoals Giampiero Boniperti van Juventus Torino ooit liet optekenen: “Winnen is niet belangrijk, het is het enige dat telt.”

Bart Mertens

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans