OHL verliest van tien Cerclespelers

Cercle Brugge klopte in de strijd om de tweede periodetitel OHL met het kleinste verschil, 1-0. Iets voorbij het uur benutte Bruggeling Cardona een penalty. Nadien verzette Leuven hemel en aarde om een punt te redden, zonder succes.

OHL kreeg de eerste kans; Casagolda zette voor op rechts, Maertens werkte centraal te zwak af. Net voorbij het kwartier haalde Aguemon het op rechts van enkele Bruggelingen. Deze vergat echter terug te leggen op Maertens. OHL ontwikkelde gaandeweg in de eerste helft meer pressing, Cercle moest even wijken. Enkel Maertens was even gevaarlijk, Cercle counterde via Tormin en Cardona.

Mercier kreeg namens Cercle de eerste kans in de tweede helft, hij besloot over het doel van Gillekens. Na vijftig minuten tekende Tormin voor een schwalbe, hij werd hiervoor beloond met een tweede gele kaart. Net voorbij het uur maakte Leuvenaar Bagayoko een strafschopfout, Cardona liet de elfmeter niet liggen. Leuven kreeg nog kansen via Aguemon, twee keer Storm en Maertens. Al moet gezegd worden dat thuisdoelman Nardi een enorm sterke partij speelde.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer