OHL treurt om overleden voorzitter

Kirsten Bosmans
1 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Voetbalclub Oud-Heverlee Leuven heeft bevestigd dat ze haar voorzitter zaterdagavond is verloren in een helikoptercrash. De Leuvense club stuurde daarover een persbericht uit.

“Met een diepe droefnis bevestigt Oud-Heverlee Leuven dat zijn Voorzitter, Vichai Srivaddhanaprabha, samen met vier andere personen, tragisch om het leven kwam bij de helikoptercrash van zaterdagavond nabij het King Power Stadium van Leicester City”, klinkt het.

“Onze eerste gedachten gaan uit naar de familie Srivaddhanaprabha en de families van iedereen aan boord van de helikopter. Dit is een ongelofelijk verlies voor de supporters van beide clubs binnen de voetbalfamilie van King Power.

Khun Vichai was niet alleen een warm en nederig man, maar ook zeer genereus voor iedereen die zijn pad kruiste. Hoewel zijn reis met Oud-Heverlee Leuven nog maar net begonnen was, zal zijn visie voor de club beschermd en uitgevoerd worden.

Zondag hebben fans aan de ingang voor de thuissupporters van het King Power at Den Dreef Stadion al steunbetuigingen geuit aan de betrokken families en de vrienden van Leicester City.

Supporters die hun respect willen betuigen, zullen dit kunnen doen in een rouwregister dat kortelings geopend zal worden in het King Power at Den Dreef Stadion en later gedeeld zal worden met de familie Srivaddhanaprabha.

Indien supporters niet tot aan het stadion raken, maar toch hun steun willen betuigen, zullen zij dit via een online rouwregister kunnen doen. Later meer over dit online register.

Iedereen binnen de club is ontzettend geroerd door de reacties van supporters en de hele Belgische voetbalwereld in deze droeve dagen.”

Bij de crash kwamen nog vier andere personen om het leven: Nursara Suknamai en Kaveporn Punpare, twee leden van de staf van de Thaise voorzitter, piloot Eric Swaffer en copilote Izabela Roza Lechowicz.

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans