OHL duidt nieuwe voorzitter aan Eerder al overname stamnummer 18

Oud-Heverlee Leuven kondigt vandaag de aanstelling aan van Vichai Srivaddhanaprabha als voorzitter van de club, zo meldde de voetbalclub. De aanstelling van Khun Vichai maakt deel uit van de wijziging van de board of directors van de club.

Dit gebeurt één jaar nadat zijn bedrijf King Power een meerderheidsaandeel nam in OH Leuven. Aiyawatt Srivaddhanaprabha, CEO van King Power, zal de rol opnemen van vice-voorzitter.

Eerder deze week raakte bekend dat OHL niet meer verder gaat met het stamnummer 6142. D club uit 1B speelt volgend jaar met het stamnummer 18 van wijlen Stade Leuven.

Chris Vandebroeck blijft een leidende rol spelen in de board of directors van de club. Paul Van Der Schueren stopt eind juli als CEO van OH Leuven gezien andere professionele bezigheden. “De club wil Paul hartelijk bedanken voor zijn vijftien jaar trouwe dienst bij OHL en zijn werk om de club te leiden en ze te brengen tot wat ze nu is. Hij zal tot eind juli blijven om de handover goed te laten verlopen. Daarnaast blijft Paul een positie bekleden in de raden van bestuur van de vzw en de cvba-so. Paul blijft ook actief in de Pro League en in het uitvoerend comité van de KBVB”, klonk het bij OHL.

“Het was een eer om OHL de laatste 15 jaar te dienen als CEO en ik ben trots op de rol die ik heb gespeeld, samen met anderen, in de ontwikkeling van een derdeklasser tot een club van topniveau. In die periode groeide de jeugdopleiding naar de top twaalf van België en bouwden we het stadion uit tot een UEFA Categorie 4 Stadion met 10.000 zitjes”, wist Paul Van Der Schueren.

De board of directors van de club start omiddellijk het proces om een nieuwe CEO te zoeken en zal binnenkort een vacature uitschrijven.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer