Obusresten naar Belevingscentrum ’14-’18 tijdens Open Monumentendag

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

In het voormalige Ursulinenklooster in Tildonk richtte de provincie Vlaams-Brabant een Belevingscentrum in ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog. Op zondag 10 september krijgt het Belevingscentrum ’14-’18 in Tildonk er, met de restanten van een obus uit de Eerste Wereldoorlog, een uniek voorwerp bij.

In het voormalige Ursulinenklooster in Tildonk richtte de provincie Vlaams-Brabant een Belevingscentrum in ter herdenking van de Eerste Wereldoorlog.

‘Hoewel de nadruk ligt op mensen, emoties en het leven tijdens de bezetting, met gebruik van veel geluids- en beeldmateriaal, zijn er ook enkele unieke voorwerpen aanwezig. Nu wordt daar iets bijzonders aan toegevoegd. Het gaat om de restanten van een obus uit de Eerste Wereldoorlog, die opgegraven werden bij de werken aan een nieuwbouw in Wespelaar’, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.

Tijdens Open Monumentendag, ook op zondag 10 september,  wordt de Engelenburcht in Tildonk letterlijk in beeld gebracht. Tal van lokale kunstenaars met diverse stijlen gaan er creatief aan de slag en toveren het gebouw om tot een kunstenaarsdorp.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer