Nutswerken Geldenaaksebaan vanaf 20 november

Kirsten Bosmans
2 jaar geleden
door Kirsten Bosmans

Van 20 november tot eind december 2017 worden er nutswerken uitgevoerd op de Geldenaaksebaan. De Geldenaaksebaan wordt daarom tijdelijk een enkelrichtingstraat voor auto’s. Voetgangers en fietsers kunnen wel door.

Op maandag 20 november starten de nutsmaatschappijen op de Geldenaaksebaan, tussen huisnummer 223 en het kruispunt met de Meerdaalboslaan, met de aanpassing van de nutsleidingen. Die nutswerken bereiden een heraanleg van het voet- en fietspad voor in het voorjaar van 2018.

Hinder voor het verkeer

Om de nutswerken mogelijk te maken, wordt de Geldenaaksebaan tussen de Milseweg en de Meerdaalboslaan enkelrichting voor autoverkeer en ander gemotoriseerd vervoer.

 • Auto’s kunnen alleen nog in de richting van de Meerdaalboslaan rijden. Het verkeer in de andere richting volgt een omleiding via de Meerdaalboslaan en de Tiensesteenweg of via de Ambachtenlaan, Hertogstraat en Kerspelstraat.
 • Voetgangers en fietsers kunnen de werken wel passeren. Het voet- en fietspad blijft altijd aan 1 kant vrij. In de andere richting voorziet de aannemer langs de werfzone een afgebakende strook voor voetgangers en fietsers.
 • Bussen:
  • Tijdens de werken volgt buslijn 630 een omleiding.
  • De haltes ‘Heverlee: Sint-Albertus College’, ‘Petrusberg’ en ‘Milseweg’ worden niet bediend. De haltes ‘Heverlee: Sterrekes’ en ‘Pakenstraat’ dienen als vervanghaltes.
  • Zowel ’s morgens als ’s avonds bedient schoolbus 527 de halte aan het Sint-Albertuscollege niet. Leerlingen stappen op of af aan halte ‘Sterrekes’;
  • Lijn 597 volgt ’s morgens de normale route. ’s Avonds vertrekt ze zoals anders aan het Sint-Albertuscollege maar volgt ze een omleiding via de Ambachtenlaan, Hertogstraat, Kerspelstraat en Pakenstraat.

 

Over de auteur

Kirsten Bosmans

Kirsten Bosmans