Noor De Wilde wint Write Now! Leuven 2018

Stefan Van de Weyer
2 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De winnaar van Write Now! Leuven 2018 is de 19-jarige Noor De Wilde, die met haar verhaal ‘Trekken’ de eerste prijs in de wacht sleepte. Naast 250 euro aan boekenbonnen wint zij een plek in de finale, waar zij op 24 juni met veertien anderen zal strijden om de hoofdprijs van Write Now! 2018.

De prijsuitreiking vond plaats in 30CC/Wagehuys. Uit bijna tachtig inzendingen kozen juryleden Carmien Michels (auteur, juryvoorzitter Vlaanderen), Katrien De Loose (fondsredacteur bij Uitgeverij Polis) en Heleen Debruyne (auteur) het verhaal van Noor tot de beste inzending van de regio. De juryleden vonden dat het ‘een sterk begin, een duidelijke opbouw, een volgehouden eigen toon en een einde [kent], dat niet onderdoet voor het voorgaande. In minder dan duizend woorden slaagt de auteur erin personages uit te werken die niet in enkele karaktertrekken te vatten zijn.’ Lees het volledige juryrapport op writenow.nu.

De tweede prijs van 125 euro aan boekenbonnen was voor het verhaal ‘Et in Arcadia ego’ van Simon Vermeulen, waarvan de jury vond dat het een ‘mooie evolutie doormaakte’ en dat ‘er duidelijk [was] nagedacht over de structuur’.
Arno Boey ontving de derde prijs van 75 euro aan boekenbonnen voor zijn verhaal ‘Onderweg’, dat ‘blijk [gaf] van een wereldse kijk’ met sterke en scherpe dialogen.

De eersteprijswinnaar krijgt drie weken de tijd om een nieuwe tekst te schrijven voor de finale op zondag 24 juni. Na afloop van alle regionale prijsuitreikingen ontvangen vijf tweede- en/of derdeprijswinnaars een wildcard voor de finale.

Tijdens de prijsuitreiking, die gepresenteerd werd door Charlotte De Metsenaere, droegen de winnaars een fragment voor uit hun winnende tekst en verzorgde rapper Roncha de muziek. Voorafgaand aan de prijsuitreiking konden de deelnemers een schrijfworkshop volgen van auteur Astrid Haerens, die gedurende de avond ook voordroeg.

Over Write Now!
Write Now! is dé belangrijkste schrijfwedstrijd voor jongeren van 15 tot en met 24 jaar in Nederland en Vlaanderen. Voor deze editie stuurden bijna negenhonderd jongeren hun tekst in, die vervolgens werden ingedeeld bij een van de tien regionale voorronden.
Voor onder meer Lize Spit, Niña Weijers en Maartje Wortel betekende Write Now! de start van hun schrijverscarrière.

Foto: Bart Heleven  – Van links naar rechts: Arno Boey (derde prijs), Simon Vermeulen (tweede prijs) en Noor De Wilde (eerste prijs).

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer