Nog minstens twaalf jaar Jakke Frit in Wespelaar

Stefan Van de Weyer
4 jaar geleden
door Stefan Van de Weyer

De gemeente Haacht heeft onlangs besloten om het perceel waarop de Wespelaarse frituur Jakke Frit al meer dan dertig jaar staat uiteindelijk niet te verkopen. De illustere frituur op het kruispunt van de Elisabeth Willemslaan en de Grote Baan kan hierdoor nog minstens twaalf jaar op dezelfde locatie blijven staan.

De gemeente Haacht is van plan om het voormalige gemeentehuis van Wespelaar te verkopen, als gevolg was er jaren onduidelijkheid over de toekomst frituur Jakke Frit.

De gemeenteraad keurde begin deze week immers een nieuwe gebruiksovereenkomst voor het perceel goed die bepaalt dat de frituur tot 31 december 2028, nog meer dan twaalf jaar lang, kan blijven bestaan. Volgens het gemeentebestuur woog de geringe verkoopwaarde van het perceel niet op tegen het economisch verlies voor de friturist bij een verkoop van het stukje grond. Een sluiting zou niet alleen de uitbater schaden, maar ook zijn vele klanten die onder andere door de grote porties, van heinde en verre aantrekt. Hierdoor kan de uitbater in de toekomst misschien zelfs al vernieuwingswerken overwegen.

Over de auteur

Stefan Van de Weyer

Stefan Van de Weyer