Cafébazen hopen dat incidenten uitblijven bij heropenen terrassen

oudemarkt2
Op zaterdag 8 mei heropenen de terrassen. Op de Oude Markt zal het een drukte van jewelste zijn, want de telefoon rinkelt nu al onophoudelijk bij de meeste Leuvense caféuitbaters.

Op de Oude Markt wordt alles in gereedheid gebracht voor de heropening van de terrassen zaterdag. Eerder deze week werden de nieuwe parasols geleverd, die zullen dienen tegen de zon, maar zaterdag toch vooral tegen de regen. 

Horeca-uitbaters zijn enthousiast om weer pintjes te tappen, al hopen ze dat klanten het beschaafd houden en dat ze de regels respecteren. Het is in ieders belang dat alles volgens de geldende maatregelen verloopt, want anders moeten de horeca-uitbaters binnen de kortste keren hun terrassen misschien weer sluiten en dat zou een ramp zijn. Dat er gedronken zal worden en teveel gedronken zal worden daar twijfelt niemand aan, maar café-uitbaters hopen dat incidenten uitblijven. 

Politie Leuven zet extra mankrachten in en zal controleren of de maatregelen gerespecteerd worden. "De politiezone Leuven zal vanaf 8 mei inderdaad een extra oogje in het zeil houden. 10 extra patrouilles zullen er, samen met stewards van de stad Leuven, op toezien dat de heropening van de terrassen vlot en veilig kan verlopen. Er is daarnaast permanent overleg en afstemming tussen de stad, de horeca en de Leuvense politie om komende zaterdag en de daaropvolgende dagen alles te stroomlijnen en in goede banen te leiden", zegt Hoofdinspecteur Mathieu Caudron. 

Alle terrassen sluiten om 22 uur en je mag slechts met 4 personen aan een tafeltje zitten.

Lees meer over