Samen spelen en elkaar ontmoeten in de Witte Wijk en Krullevaar’t

2 juli 2019 | 12u56 | Gepost door redactie
Samen spelen en elkaar ontmoeten in de Witte Wijk en Krullevaar’t
Deze zomer kunnen de kinderen in en rond de Witte Wijk in Wilsele zich meer dan ooit uitleven en is er extra ruimte voor ontmoeting. Het buurtcomité en de GO! Freinetschool Krullevaar’t sloegen de handen in elkaar om dit voorjaar op het achterste deel van de speelplaats een heerlijk groen pleintje te realiseren. De Witte Wijk kan nu rekenen op een mooie uitvalsbasis voor jong en oud om te sporten en te spelen, en elkaar nog beter te leren kennen. Gisteren, 1 juli, kwamen alle buurtbewoners samen om, samen met schepen van wijkwerking Bieke Verlinden, het pleintje feestelijk in te huldigen bij een hapje en een drankje.
Het bericht Samen spelen en elkaar ontmoeten in de Witte Wijk en Krullevaar’t verscheen eerst op Leuven Actueel.

In de Witte Wijk, aan de Aarschotsesteenweg in Wilsele, is al jarenlang een buurtcomité actief. In het verleden realiseerde zij als eens een Kom op voor je Wijk-project op het verharde pleintje achter de sporthal. Daarnaast bevindt zich in de wijk ook GO! Freinetschool Krullevaar’t, die recent zijn nieuwe gebouwen in gebruik nam. Bij het ontwerpen van een nieuwe speelplaats besliste de school om een deel ervan ook buiten de schooluren open te stellen, zodat het een ontmoetingsplaats kon worden voor de hele buurt.

De school zocht contact met de buurt en het buurtcomité, wat leidde tot een nieuwe gezamenlijke Kom op voor je Wijk-aanvraag. Het achterste gedeelte van de speelplaats zou een groen pleintje worden, waar sport, spel, beweging en ontmoeting samen beleefd konden worden. Aan het eind van vorige zomervakantie kwamen buurt en school nog samen om de plannen verder uit te werken, zodat de inrichting van het pleintje afgestemd kon worden op de noden van de school en de wensen van de buurt. Schepen Verlinden: “Het project is een mooi voorbeeld van een buurtinitiatief dat het sociaal contact in de wijk wil stimuleren. Het is nu klaar om in gebruik genomen te worden, zodat de buurt een mooie zomer te wachten staat. “

Praktisch

Je vindt het nieuwe pleintje achteraan de speelplaats van Krullevaar’t. Het ligt vlak naast de stedelijke sportzaal Wilsele Centrum en is bereikbaar via de Henricus Bosmanslaan of de doorgang voor fietsers en voetgangers naast de sportzaal.

Het bericht Samen spelen en elkaar ontmoeten in de Witte Wijk en Krullevaar’t verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over