Geert verrast buurt met houten paashazen

15 April 2020 | 14u52 | Gepost door redactie
Geert verrast buurt met houten paashazen
Geert Crab (43) uit Wilsele is zoals veel mensen nu technisch werkloos. Hij besliste om de tijd die vrijkwam nuttig te besteden. “Ik had al langer het idee om een speciale zoektocht voor kinderen te organiseren”, legt hij uit. “Maar omdat ik het zo druk had kwam het er nooit van.”
Het bericht Geert verrast buurt met houten paashazen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Omdat het ook paasvakantie is, was het thema snel gevonden: “Ik ben een echte knutselaar en ik had vroeger al eens een paar paashazen uit hout gezaagd. Het leek me wel leuk om er nog meer te maken en die dan te verstoppen. Een alternatief voor de berenjacht die je nu op veel plaatsen ziet. Ook paashazen spotten maakt het even buiten bewegen met kleine kinderen zo heel wat leuker.”

In de wijk van Geert was er voor de coronamaatregelen al een uitgebreid sociaal leven. “Je hebt hier een wijkcomité”, vertelt hij. “En sommige mama’s organiseerden allerlei activiteiten, vaak last minute. Maar zij hebben nu de handen vol met thuiswerk en de zorg voor de kinderen. Daarom dacht ik eens iets terug te doen.”

Op de donderdag voor Pasen trok Geert op pad om de hazen te verstoppen. Tegelijk postte hij overal uitleg over het initiatief. “De mensen van de voortuinen en de opritten waar ik de hazen verborgen had kregen een extra briefje”, vervolgt Geert. “Zo konden ze mij contacteren als ze dit niet leuk vonden. Maar dat heeft niemand gedaan.” Op het initiatief van Geert kwamen fijne reacties: “Onder andere van de buren die me lieten weten dat ze samen met de kinderen gingen zoeken.”

Het bericht Geert verrast buurt met houten paashazen verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over