Baby sterft bij onthaalmoeder

8 januari 2020 | 14u36 | Gepost door redactie
Dronken bromfietser geeft foutief kenteken op na ongeval en vertrekt
Drama gisteren in Wijgmaal. Een baby van nog geen drie maanden oud overleed er bij een onthaalmoeder. De hulpdiensten kwamen rond 15.30 uur ter plaatse, maar konden enkel het overlijden van het kind vaststellen. Hoe het voorval kon gebeuren, wordt momenteel nog volop onderzocht. Er is een wetsdokter aangesteld die eerst een uitwendige autopsie uitvoert […]
Het bericht Baby sterft bij onthaalmoeder verscheen eerst op Leuven Actueel.

Drama gisteren in Wijgmaal. Een baby van nog geen drie maanden oud overleed er bij een onthaalmoeder. De hulpdiensten kwamen rond 15.30 uur ter plaatse, maar konden enkel het overlijden van het kind vaststellen. Hoe het voorval kon gebeuren, wordt momenteel nog volop onderzocht. Er is een wetsdokter aangesteld die eerst een uitwendige autopsie uitvoert en morgen een inwendige lijkschouwing doet. Het is niet duidelijk of de baby overleed door inmenging van derden. Dat wordt nog onderzocht. Pas na de autopsie zal duidelijk worden of er nog extra onderzoek nodig is. De onthaalmoeder werd niet aangehouden, maar mag voorlopig geen kinderen meer opvangen tot er meer duidelijkheid is over de dood van de baby.

 

Update 9 januari 2020:

De baby van nog geen drie maanden oud, die eerder deze week overleed bij een onthaalmoeder in Wijgmaal, kwam niet om het leven door geweld. De precieze omstandigheden en exacte oorzaak van het overlijden worden nog onderzocht.

“De autopsie, die uitgevoerd werd naar aanleiding van het overlijden van de baby bij een onthaalmoeder in Wijgmaal, liet niet toe nu reeds een doodsoorzaak te bepalen”, laat parketwoordvoerder Julie Plevoets weten. “Wel kan reeds uitgesloten worden dat er enige vorm van geweld zou zijn gebruikt.”

Het parket heeft de onderzoeksrechter gevorderd om een onafhankelijk gerechtelijk onderzoek te voeren naar de omstandigheden waarin de baby werd opgevangen en de exacte oorzaak van het overlijden. De onderzoeksrechter zal hiertoe onder meer deskundigen aanstellen.

 

Het bericht Baby sterft bij onthaalmoeder verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over