Zwemzone ‘De Plas’ opent vanaf woensdag 16 juni

de plas rotselaar
Vanaf woensdag 16 juni 2021 gaat zwemzone ‘de Plas’ op recreatiedomein ‘Ter Heide’ weer open. Zowel inwoners van Rotselaar als niet-inwoners zijn dan weer welkom. Omwille van de coronacrisis beperkt zwemzone ‘de Plas’ deze zomerperiode het aantal bezoekers dat tegelijk aanwezig kan zijn. Bezoekers moeten vooraf de druktebarometer op de gemeentelijke website nakijken om na te gaan of er nog voldoende plaats is.

Plan jouw bezoek

In de maand juni is zwemzone ‘de Plas’ bij goed weer geopend in de namiddag op woensdag, zaterdag en zondag. In juli en augustus is de zwemzone dagelijks geopend. Het aantal personen dat tegelijk wordt toegelaten tot de zwemzone is beperkt om de coronaregels op het domein te kunnen garanderen. Het aantal aanwezig bezoekers wordt, tijdens de openingsmomenten van zwemzone ‘de Plas’, geregistreerd via een publiek raadpleegbare druktebarometer. Bezoekers moeten vooraf dus steeds de druktebarometer nakijken via de gemeentelijke website. Alle informatie over openingsuren, tarieven, … is terug te vinden via de gemeentelijke website (www.rotselaar.be/domein-ter-heide-de-plas).

Veiligheidsmaatregelen

Er is de voorbije weken hard gewerkt aan een plan om zwemzone ‘de Plas’ weer veilig te kunnen openen. Hiervoor zijn er verschillende maatregelen genomen. Zo zijn de ingang en uitgang van elkaar gescheiden. Wie eenmaal de zwemzone verlaten heeft, kan niet terug naar binnen. Verder zijn er bijkomende medewerkers ingeschakeld, is er extra sanitair voorzien, is de nodige signalisatie aangebracht en hebben de redders de laatste bijscholingen gevolgd om correct te handelen volgens de laatste veiligheidsmaatregelen. Net zoals tijdens de voorgaande jaren blijft het verboden om alcohol mee te brengen.

‘de Plas’ rookvrij

Sinds vorig jaar is de zwemzone rookvrij. Zwemzone 'de Plas' is een zone voor sport en ontspanning, waar vele gezinnen met jonge kinderen komen. Met een rookvrije zwemzone wordt het een gezondere en veiligere omgeving voor iedereen. Wie toch nog wil roken, kan daarvoor terecht in een van de twee afgeschermde rookzones, aan de uiteinden van de strandzone. Buiten deze aparte rookzones, mag er niet meer gerookt worden in de zwemzone. Het politiereglement is  aangepast: wie er toch rookt, riskeert een GAS-boete.

Komend weekend

Tot woensdag 16 juni blijft het nog steeds verboden om te zwemmen in ‘de Plas’ van Rotselaar. Domein ‘Ter Heide’, de strandzone en ligweide zijn wel vrij toegankelijk mits het respecteren van de nodige maatregelen: de sociale afstandsregels en het verbod op samenscholingen boven de 10 personen. De politie zal ook meer controles uitvoeren op (wild)zwemmen en samenscholingen. Wie de regels overtreedt, riskeert een GAS-boete.

Lees meer over