Werken in de buurt van brug over de E314 en op zeven andere locaties in Rotselaar

16 augustus 2022 | 11u40 | Gepost door annpeeters
Rotselaar
Rotselaar voert een aantal asfalteringswerken uit, wat voor hinder en omleidingen kan zorgen.

Om de bestaande infrastructuur te vernieuwen, voert de gemeente Rotselaar asfalteringswerken uit op acht verschillende locaties. 

Wezemaal

In Wezemaal starten de werken op 16 augustus met de Beninksstraat, tussen de brug over de E314 en de grens met Nieuwrode. Op 16 augustus wordt de bestaande verharding afgefreesd en blijft beperkt verkeer mogelijk. Op 17 augustus plaatst de aannemer het asfalt en is er geen verkeer mogelijk.

Van 18 tot en met 23 augustus wordt de Steenweg op Nieuwrode, tussen de brug over de E314 en de Beninksstraat, onder handen genomen. Eerst wordt het stuk tussen de brug en gemeenteschool Het Nest aangepakt, vervolgens het stuk tussen Het Nest en de Beninksstraat. Beperkt verkeer is mogelijk, behalve tijdens de aanleg van het asfalt op 22 augustus.

De afwerking van de fietspaden op de bruggen over de E314, Beninksstraat en Steenweg op Nieuwrode, is een afzonderlijk project dat later nog dient te gebeuren door de aannemer van die werken.

Voor het comfort van fietsers, pakt de gemeente ook de Spikstraat aan. De fietsstraat krijgt een nieuwe laag asfalt. De werken vinden plaats tussen 18 en 23 augustus. Ook hier blijft beperkt verkeer mogelijk, behalve bij de aanleg van het asfalt op 22 augustus.

Ook de Olivierstraat, tussen de woningen en de bebouwde kom, krijgt een nieuwe laag asfalt. De straat is een belangrijke fietsroute voor recreatief gebruik en woon-werkverkeer. Op 23 augustus wordt het bestaande wegdek afgefreesd en is beperkt verkeer mogelijk. De dag nadien, op 24 augustus, is er geen verkeer mogelijk door de plaatsing van het nieuwe asfalt.

Rotselaar

Met de Regastraat, tussen de Holleweg en de Kerkhofstraat, neemt de gemeente ook in Heikant een belangrijke fietsstraat onder handen. Op 23 augustus freest de aannemer het bestaande asfalt en is beperkt verkeer mogelijk. Een dag later, op 24 augustus, wordt het nieuwe asfalt gegoten en is er geen verkeer mogelijk.

Daarna volgt met de toegang naar de visserszone van Domein Ter Heide, tussen de Steenweg op Wezemaal en de biggenruggen, nog een belangrijke fietsverbinding. Beperkt verkeer is er mogelijk op 25 augustus tijdens het frezen van het huidige asfalt. De aannemer plaatst het nieuwe asfalt op 26 augustus, waardoor er dan geen verkeer mogelijk is.

Tot slot krijgen ook de Kroonstraat en de Ambachtstraat, beide tussen Steenweg op Wezemaal en Gildenstraat, een nieuwe laag asfalt. Op 25 augustus is beperkt verkeer mogelijk tijdens het frezen van het asfalt. Tijdens de plaatsing van het asfalt op 26 augustus is er geen verkeer mogelijk.

Afwerking van de brug E314 gebeurt later

De kwaliteit van de afwerking van de werken aan de brug over de E314 is niet zoals gewenst, waardoor de aannemer later nog de afwerking zal uitvoeren aan de bruggen.

Lees meer over