Wegenwerken aan Aarschotsesteenweg op komst

Aarschotsesteenweg Wezemaal
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vernieuwt binnenkort de asfaltlaag op de Aarschotsesteenweg (N19) tussen zijstraten Rigessel en Oorzaakveldpad in Wezemaal, over een afstand van ongeveer 700 meter. Gedurende twee opeenvolgende avonden/nachten zal er zowel verkeers- als geluidshinder zijn. De start van de freeswerken is voorzien op donderdagavond 24 maart om 20 uur. Zaterdagochtend 26 maart om 8 uur zitten de laatste markeringswerken erop. Het is de eerste van twee ingrepen die het agentschap in overleg met de gemeente Rotselaar opstart tijdens de maand maart in afwachting van de grote herinrichting op de Aarschotse-Leuvensesteenweg (N19) tussen Rotselaar en Aarschot.

Omleidingen asfalteringswerken gelden enkel ‘s avonds en ‘s nachts

Voetgangers ondervinden weinig hinder van de werken. Fietsers kunnen tijdens de werken op het dubbelrichtingsfietspad blijven rijden tot aan de fietsoversteek aan het kruispunt met de Langestraat. Nadat ze het centrum van Wezemaal te voet hebben doorkruist, kunnen ze ter hoogte van het Marktwegje opnieuw het fietspad richting Gelrode nemen. Wat betreft het openbaar vervoer zijn er vertragingen mogelijk voor de buslijnen 334 en 335. Voor doorgaand autoverkeer geldt er gedurende de twee nachten - tussen 20 uur ‘s avonds en 8 uur ’s morgens - een omleiding via de lokale wegen. Overdag kan er aan een snelheidsbeperking van 30 km/uur over de werfzone gereden worden.

De werken worden in 2 avonden/nachten uitgevoerd tussen donderdagavond 24 maart (20 uur) tot en met zaterdagochtend 26 maart (8 uur):

  • Nacht van do 24/03 op vr 25/03: freeswerken van 20 uur – 6 uur (grootste geluidshinder)

  • Nacht van vr 25/03 op za 26/03: asfalteringswerken + markering van 20 uur – 8 uur

Omwonenden houden tijdens de eerste nacht van donderdag 24/3 (20 uur) op vrijdag 25/3 (6 uur) best rekening met veel geluidshinder en mogelijke trillingen door het afschrapen van het wegdek.

Twee opeenvolgende ingrepen voor meer comfort

“In maart worden opeenvolgend twee werven opgestart door het agentschap Wegen en Verkeer in afwachting van het grote herinrichtingsproject: Veilige doortocht van Wezemaal tussen de grote rotonde in Rotselaar en het kruispunt met de Pastoor Dergentstraat in Gelrode (Aarschot)”, zegt minister van Mobiliteit en Openbare werken Lydia Peeters (Open Vld). “We starten op 24 maart met de aanleg van een nieuwe laag asfalt voor het wegdek in de schoolomgeving en dorpskern van Wezemaal en verbeteren daardoor het rijcomfort. Na het weekend, vanaf 28 maart wordt er gewerkt aan de verbetering van het bijna 3 km lange dubbelrichtingsfietspad tussen Wezemaal en Gelrode. Een mooie inspanning om de actieve weggebruiker sneller comfort te bezorgen, in afwachting van het grotere werk”, benadrukt Peeters.  

Burgemeester Jelle Wouters (CD&V) van Rotselaar bevestigt: “De huidige onderhoudswerken aan de bovenste laag asfalt en het dubbelrichtingsfietspad verbeteren het comfort en zijn belangrijk in afwachting van de grote herinrichting van de Aarschotsesteenweg. Deze herinrichting is nodig voor de leefbaarheid van Wezemaal-centrum, om de schoolomgevingen veiliger te maken en meer ruimte te creëren voor fietsers en voetgangers. De plannen hiervoor zijn ondertussen goedgekeurd. Momenteel voert het agentschap Wegen en Verkeer verschillende onteigeningen uit in voorbereiding van deze heraanleg."

Lees meer over