Vlaams Belang Rotselaar ziet betonmixers voorkeur krijgen op fietsende schoolkinderen

Betonmixers overheersen het straatbeeld aan de Werchterse kerk
Vlaams Belang Rotselaar organiseerde een blitzactie in het centrum van Werchter. Ze vinden het niet kunnen dat fietsers moeten wijken voor betonmixers en kaarten deze onveilige situatie aan.

De actie vond plaats in de omgeving van de Sint-Jan-Baptistkerk op het Werchterplein en in de hoofdstraat, de Sint-Jansstraat.

"Dat is een fietsstraat in de richting van de lagere school. Ook de fietsers die in de richting van Haacht rijden moeten wijken voor betonmixers. De ouders kregen daaromtrent pas de voorbije dagen een brief. We eisen bij deze een veiligere schoolomgeving", wist Sven Weenen, afdelingsvoorzitter van Vlaams Belang Rotselaar. "Ondanks dat er een charter voor zwaar vervoer en werftransport geldt, loopt het de spuigaten uit in Werchter omtrent het werfverkeer en dit niet alleen voorbije ochtend. Werchter verandert in een grote bouwput. Daardoor komt de veiligheid van de schoolkinderen in gevaar, van dat charter is er eigenlijk geen sprake, ze doen maar op."

Deze donderdag moest er in het kader van 'Nieuwbouwproject Brouwmeester' beton gegoten worden in het Werchterse centrum. De aannemer had signaalgevers voorzien ter hoogte van de kerk en er werd eveneens een verkeersbord geplaatst die wees op de gevaarlijke situatie en dat ze rond de kerk moeten fietsen. Dat is volgens Vlaams Belang Rotselaar niet genoeg. 

Schoolkinderen en betonmixers in Werchter
De betonmixers met de Werchterse kerk op de achtergrond

Lees meer over