Vlaams Belang Rotselaar voert actie tegen zwaar vervoer aan Werchterse school

Vlaams Belang Rotselaar illustreert de combinatie kinderen en zwaar vervoer

In Vlaanderen raken maandelijks tientallen kinderen betrokken bij ongevallen van- of naar school. De aandacht om te zorgen voor veilige schoolomgevingen mag nooit verminderen, integendeel. Vlaams Belang Rotselaar organiseerde daarom een korte spandoekactie houden in de Sint-Jansstraat in Werchter in nabijheid van GBS De Kameleon.

“Verkeersveiligheid moet kaderen in een globaal gemeentelijk plan waarbij alle actoren actief moeten bij betrokken worden. De scholen zelf, De Lijn, het gemeentebestuur, de ouders, de politie, zij komen best meermaals per jaar samen om de schoolomgeving en de intensiteit van het verkeer te analyseren en hierop het beleid aan te passen”, zo klinkt het het bij Sven Weenen, afdelingsvoorzitter van Vlaams Belang Rotselaar.

Wij hebben veel respect en begrip voor ouders die hun kinderen met de wagen naar school moeten voeren, en uiteraard ook voor wie het gezonde alternatief, namelijk de fiets, verkiest. Vlaams Belang weigert te polariseren tussen de verschillende gebruikers van het wegennet en pleit voor sensibilisering en dialoog. Met uiteraard het respect voor iedereen en wil dat de strijd voor een veilige schoolomgeving het belangrijkste uitgangspunt blijft.” In Werchter komt er veel te veel zwaar vervoer voorbij volgens hen.

“We hebben deze spandoekactie enkele maanden voorbereid. Er komt veel zwaar vervoer door de Sint-Jansstraat, de hoofdstraat van Werchter, dat is al jaren een gegeven. Dat is nefast voor een veilige schoolomgeving. Ze zouden het beste van al een verbod invoeren voor voertuigen zwaarder dan 3,5 ton in het dorp. Liever dat dan een fietsstraat in te voeren en dat zijn beloop te laten gaan zoals nu, dat haalt niets uit. Er zijn momenteel vele bouwwerven in het centrum van Werchter waardoor er veel meer opleggers circuleren. Het zou aangeraden zijn om dit vervoer niet te laten rijden wanneer de school begint en wanneer de kinderen de school verlaten, jammer genoeg is dit tot op heden niet het geval. Met gevaarlijke toestanden als gevolg”, aldus nog Weenen.

Vlaams Belang Rotselaar voert actie tegen zwaar vervoer in Werchterse schoolomgeving
Vlaams Belang Rotselaar voert actie tegen zwaar vervoer in Werchterse schoolomgeving

Lees meer over