Verzoeken tot vaccinwissel blijven zonder gevolg

24 mei 2021 | 17u03 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
vaccinatiecentrum rotselaar
Deze week worden er 3180 inwoners van Holsbeek, Rotselaar en Tremelo uitgenodigd om hun prikje in het vaccinatiecentrum van Rotselaar komen halen.
Er zal gedurende 3 dagen, op woensdag, donderdag, en zaterdag, worden gevaccineerd. De uitgenodigde personen komen uit de doelgroep zorgverstrekkers, personen met onderliggende aandoeningen en zwangere vrouwen, maar ook de -65 jarigen komen nu aan bod

Ondertussen hebben 52% van de inwoners binnen de EersteLijnsZone Leuven Noord hun eerste prikje gehad en zijn 24% van die inwoners volledig gevaccineerd. "In de komende maanden dienen we nog 16.500 personen te vaccineren om aan 100% van onze inwoners te komen", aldus voorzitter Werner Van Nuffelen. "De vaccinatiebereidheid blijft zeer hoog. In onze vaccinatiecentra vaccineren we met 3 van 4 goedgekeurde vaccins. Voor onze centra zijn dit Astrazeneca, Johnson&Johnson en Pfizer. Bij het aanmaken van de uitnodiging in het centrale systeem wordt meteen het type vaccin aan de uitnodiging gekoppeld. Het type vaccin kan op geen enkele manier gewijzigd worden, ook niet door het callcenter. Attesten van specialist of huisarts geven geen aanleiding tot verandering van vaccin." Dagelijks krijgt het centrum een vraag tot wijziging van vaccin. 

Wisselen van vaccin is quasi nooit noodzakelijk omwille van medische redenen. Voegt Van Nuffelen er nog aan toe. "Indien men aan een zeldzame aandoening zou lijden die het noodzakelijk maakt om van vaccin te wisselen is de huisarts hiervan op de hoogte en zal hij/zij via de coördinerend arts het nodige doen. Maar nogmaals wil ik benadrukken dat dit in zeer uitzonderlijke gevallen kan en al door de huisartsen werd bekeken binnen hun pool van patiënten."

Lees meer over