Veel nieuwe wegenwerken in Rotselaar

8 november 2021 | 13u27 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
wegenwerken
Vandaag, maandag 8 november, zijn tal van wegenwerken in Rotselaar van start gegaan.  In totaal wordt er dit jaar in de gemeente voor 300.000 euro aan vernieuwings- en onderhoudswerken uitgegeven. 

Bessenlaan Rotselaar Heikant
Van 8 tot en met 12 november 2021 wordt de Bessenlaan, tussen huisnummers 34 en 59, opnieuw geasfalteerd. In een eerste fase freest de aannemer de bestaande verharding af. Tijdens die voorbereidende werken is er beperkt verkeer mogelijk en blijven huizen bereikbaar. Op 10 november plaatst de aannemer het asfalt en is er geen verkeer mogelijk. De asfalteringswerken hebben als doel om de veiligheid en het comfort van fietsers te verbeteren.

Walstraat Werchter
Van 15 november tot en met 17 december 2021 krijgt de Walstraat, in het deel tussen Demerbroekstraat en Werchterplein, een grondig onderhoud met nieuw asfalt. Hier wordt de volledige rijweg vernieuwd van fundering tot toplaag asfalt. Er komen ook nieuwe weggoten en bijkomende waterkolken. De werken duren maximaal 4 weken en de meeste hinder wordt verwacht bij het aanleggen van de goten. Op die momenten is er geen verkeer mogelijk en dienen wagens elders geparkeerd te worden.

Verkeer van en naar de Demerbroekstraat via de Sint-Jansstraat blijft mogelijk, omdat er niet gewerkt wordt aan het kruispunt Walstraat/ Demerbroekstraat. Om de bereikbaarheid zo optimaal mogelijk te maken, zal ook het korte deel van de Walstraat richting Nieuwebaan tijdelijk opengesteld worden voor het verkeer. De onderhoudswerken hebben als doel om de veiligheid en het comfort van fietsers te verbeteren.

Beninksstraat Wezemaal
Van 8 tot en met 12 november 2021 wordt de Beninksstraat, tussen de kapel en de Bergzichtstraat, opnieuw geasfalteerd. In een eerste fase freest de aannemer de bestaande verharding af. Tijdens die voorbereidende werken is er beperkt verkeer mogelijk en blijven huizen bereikbaar. Op 10 november plaatst de aannemer het asfalt en is er geen verkeer mogelijk.

Fietspaden op bruggen E314

Steenweg op Nieuwrode
Van 15 november tot en met 10 december 2021 krijgt de brug Steenweg op Nieuwrode een opknapbeurt. Daarbij zal de aannemer de bestaande fietspaden verbreden en een nieuwe toplaag voorzien om het comfort en de veiligheid van fietsers te verhogen.

Beninksstraat
Van 15 november tot en met 10 december 2021 krijgt de brug Beninksstraat een opknapbeurt. De fietspaden zijn al voldoende breed. De focus ligt hier op het verwijderen van de bestaande afgebrokkelde toplaag. De aannemer vervangt die door een fietsvriendelijke overlaging. Er wordt gewerkt met verkeerslichten en een fietscorridor om doorgang steeds mogelijk te maken, mits wat hinder.

Lees meer over