Veel klachten over kerkhof van Werchter

kerkhof werchter
Mensen die hun geliefden op het kerkhof van Werchter wilden gaan bezoeken, moesten zich tot voor kort bijna een weg banen door het vele onkruid dat er welig tierde. Graven werden er bijna door bedolven, de wegjes lagen er heel onverzorgd bij. De combinatie van regen en zon, zo luidde het bij het gemeentebestuur, dat het kerkhof van Werchter deze week eindelijk weer onder handen heeft genomen.

Lange tijd lag het kerkhof van Werchter er heel verwaarloosd bij. Maar daar is donderdag een einde aan gekomen, wanneer de grasploeg van de gemeente Rotselaar langs is geweest om er te maaien. "Onze plantsoenenploeg is vandaag, vrijdag, de begraafplaats Rotselaar aan het doen en zal vermoedelijk woensdag 4 augustus of donderdag 5 augustus ten laatste beginnen met het scheren van de hagen in Werchter", zo luidt het bij de gemeente. "Op deze manier is dit afgewerkt op 11 augustus."

Er is een constant rotatiesysteem van alle begraafplaatsen en nu is Werchter weer aan de beurt. Zo verduidelijken ze nog. "Door de hevige regenval en de wat warmere temperaturen nu groeit alles enorm snel. We doen er alles aan om dit goed bij te houden zodat de begraafplaatsen er net en verzorgd bijliggen."

Lees meer over