Tijdens Rock Werchter is Dijlebrug tijdelijk toegankelijk, maar niet voor alle verkeer

brug

Met de festivals in Werchter kunnen voetgangers, fietsers en hulpdiensten tijdelijk gebruik maken van de Dijlebrug op de Provinciebaan. 

De vernieuwing van de Dijlebrug op de Provinciebaan is al ver gevorderd en zal eind augustus klaar zijn. Voor de festivals in Werchter wordt de brug wel al tijdelijk opengesteld voor voetgangers, fietsers en hulpdiensten: van dinsdagochtend 2 juli om 8 uur tot en met maandagmiddag 8 juli om 12 uur. Gemotoriseerd verkeer kan in die periode geen gebruik maken van de brug, uitgezonderd hulpdiensten in noodgevallen.

Vanaf maandag 8 juli op 12 uur wordt de Dijlebrug en de Provinciebaan tussen de Dijlebrug en Werchter-Brug weer afgesloten om de heropbouw af te ronden. Doorgaand verkeer kan vanaf eind augustus weer gebruik maken van de Dijlebrug.

Vernieuwingsproject

De vernieuwing van de Dijlebrug kadert in een vernieuwingsproject van het Vlaams Agentschap Wegen en Verkeer, beheerder van de Provinciebaan. De Dijlebrug op de Provinciebaan wordt vernieuwd en de Provinciebaan, tussen de Dijlebrug en het kruispunt met de Haachtsesteenweg, krijgt een gescheiden riolering en fietspaden van 2 meter breed.

Lees meer over