Scouts Heikant verwelkomt jongeren met een beperking

scouts heikant
In januari 2022 start de Scouts Heikant met een nieuwe groep: de Akabe.  De Akabe is een officiële scoutsgroep binnen Scouts & Gidsen Vlaanderen voor kinderen en jongeren met een beperking.  Echte scouts, maar soms met wat extra hulp en op maat van het kind. 

Dat het hoog tijd is dat er in Rotselaar en omstreken ruimte komt voor iedereen om te spelen, ongeacht de moeilijkheden die men hierbij zou kunnen ondervinden. Iedereen moet de kans krijgen om zorgeloos te spelen e kind te zijn. Zo dachten ze bij de Scouts Heikant. Ze lieten het niet bij een idee of een voornemen blijven maar vatten de koe bij de horens en beslisten vanaf januari 2022 met een kleine groep van ongeveer 6 leden met een beperking te starten. "Door klein te starten is er ruimte om bij te leren en aanpassingen te maken om op termijn eventueel uit te breiden naar een grotere werking met verschillende akabe takken", verduidelijken ze. "Leeftijden zullen nu dus uiteenlopen binnen de tak. Deze tak zal gedragen worden door vier leiders uit de huidige leidingsploeg van scouts Heikant." Waarmee ze meteen duidelijk maken dat de voorwaarden om dergelijke nieuwe tak op te richten bij hen duidelijk vervuld zijn. "We zijn met een grote leidingsgroep, waardoor we de duurzaamheid van deze groep kunnen garanderen", zo vertellen ze. "Daarenboven zijn onze lokalen volledig rolstoeltoegankelijk en aangepast aan eventuele fysieke moeilijkheden." 

In de nieuwe tak worden kinderen en jongeren ontvangen met een mentale en/of fysieke beperking. Iedereen mag 2 keer proberen om te kijken of het wel echt iets voor hem of haar is. Qua leeftijd mikken ze op kinderen tussen 6 en 18 jaar.

Voor vragen of bij interesse kan men contact met hen opnemen via akabescoutsrotselaarheikant@gmail.com. Nadien spreekt de desbetreffende leiding graag eens af voor een kennismaking.

Lees meer over